Nyitókép: Na Telo (reprofoto)

 

Oroszország azért támadta meg Ukrajnát, mert Putyin szerint Ukrajnának nincs joga a létezésre.

 

„Önök nem nemzet. Azt mondta, hogy Donbaszt megy védeni, de a rakéták onnan 200 km-re hullanak. Orosz propaganda csak, hogy Ukrajnát denacifikálni kell”

 

– olvasott be keményen Ivan Korčok (SaS jelöltje) Oroszországnak és ellenzéki vitapartnerének a Markíza televízió vasárnapi, Testre szabva című műsorában.

 

 hirdetes_810x300  

A háború kirobbantásának oka a szlovák fődiplomata szerint, hogy Putyin úgy döntött, likvidálni kell egy egész országot, legközelebbi szomszédunkat.

 

A külügyminisztert nem lepte meg az ukránok harci kedvének mértéke. „Óriási elszántság van bennük, nemcsak büszke nemzet, hanem elszánt is. Abszolút elhivatottak védelmezni a saját országukat. Egyben képmutató, álszent dolognak nevezte azt állítani, hogy Ukrajna nem nemzet és nincs joga a létezésre.

 

A Hlas parlamenti képviselője, Kmec szerint Szlovákia jó döntést hozott azzal, hogy nemcsak humanitárius, hanem katonai segítségnyújtást is ad Ukrajnának. Ezzel a Hlas politikusa köpönyeget fordított, hiszen az elmúlt napokban még keményen az orosz érdekeket védte, támadta az Amerikával kötött védelmi szerződést és háborúval való ijesztgetésnek nevezett minden józan, a lehetséges konfliktus kirobbanását említő véleményt.

 

„A gyakorlatban győződhetünk meg arról, hogy ha veszedelem van, ha a szomszédunkat fenyegetik, mely veszély a mi területünkre is átterjedhet, akkor jó, ha kéznél van a legerősebb szövetség, mely képes órákon belül segítséget nyújtani”

 

– mondta Korčok.

 

Egyben kritizálta az ellenzéket, azaz a Smert és a Hlast valamint a fasisztákat, akik napokkal ezelőtt is még békegalambokat eresztgettek ki a kormányellenes tüntetéseken, Oroszországot dicsőítették, a segítségnyújtásra érkező német erőket pedig Fico a Wehrmacht fasisztáinak nevezte.

 

Ezzel diszkvalifikálták magukat

 

– tette hozzá.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.