Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Kezdenek értelmet nyerni az Oroszország elleni szankciók – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök a kormányülés előtt. Megjegyezte, Szlovákia célja, hogy megbirkózzon az Ukrajnából érkező menekültáradattal. A Szlovákiába érkező menekültek száma napról napra nő, és várhatóan még többen fognak érkezni.

 

„A szankcióknak fontos dominóhatásuk van, amivel az volt a célunk, hogy gazdaságilag elszigeteljük Vlagyimir Putyint, egyúttal egyértelmű jelzést küldjünk mindenkinek, aki a 21. században háborút akar indítani egy másik ország területén, hogy gazdaságilag automatikusan elszigetelődik”

 

– konstatálta a kormányfő.

 hirdetes_300x300  

 

Elmondása szerint eljön az idő, amikor az oroszoknak fel kell tenniük a kérdést, ki lépjen a jelenlegi elnökük, Putyin helyére.

 

A keleti határokon koordinálják a humanitárius segítségnyújtást és folyamatosan bővítik a kapacitást.

 

 „A helyzet példátlan, a helyszínen pedig folyamatos egyeztetés folyik az önkéntesekkel. Fontos tudatosítani, hogy minden munkát az állam koordinál, a dolgok nem maguktól történnek”

 

– jegyezte meg a miniszterelnök.

 

Hozzátette: az a cél, hogy Szlovákia képes legyen megbirkózni a menekültáradattal, ugyanakkor a lehető legkényelmesebbé tegye az ittlétüket.

 

„Ha mindenki segít, minden jobban fog működni. Ha elkezdünk morgolódni, lelassul a munka”

 

– mondta Heger azzal, hogy az államnak nincs szüksége olyanokra, akik „akadályokat akarnak a görgetni elé”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!