Nyitókép: SITA/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, Fil

 

Szlovákia az elkövetkező órákban várhatóan több orosz diplomatát is kiutasít az országból.

 

A DenníkN értesülései szerint a NAKA több kémkedéssel vádolt személyt is lekapcsolt, köztük a Szlovák Titkosszolgálat egyik munkatársát, a védelmi minisztérium ezredesét, vagy az azóta már álhírterjesztés miatt lekapcsolt Hlavné správy nevű honlappal kapcsolatban álló személyt.

 

A hírportál szerint a péntek óta zajló akcióhoz fogható razziára még nem volt példa Szlovákiában. A szlovák biztonsági szervek legkevesebb három olyan személyt értek tetten, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Oroszország számára kémkedtek.

 hirdetes_300x300  

 

A DenníkN arról ír, hogy a NAKA lekapcsolta a szlovák védelmi minisztérium egyik ezredesét, továbbá a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) egyik emberét, illetve egy további személyt, aki az azóta már lekapcsolt Hllavné správy nevű webfelülettel állt kapcsolatban. Úgy tudni, hogy egyikük már beismerő vallomást is tett.

 

Igor Bratčikov, Oroszország szlovákiai nagykövete. Kép: Twitter

 

A hírek szerint a kémeket a pozsonyi orosz nagykövetség fizette. A szlovák külügyminisztérium az elkövetkező órákban várhatóan berendeli Igor Bratčikov nagykövetet, és több orosz diplomata kiutasítása is várható.

 

 

Körkép.sk/DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.