Nyitókép: Profimedia

 

Szlovákia úgy döntött, hogy kiutasítja az országból az orosz nagykövetség három munkatársát. Az indoklás szerint a tevékenységük nem állt összhangban a konzuli kapcsolatokról szóló bécsi egyezménnyel – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Juraj Tomaga, a külügyminisztérium szóvivője. A diplomatáknak 72 órán belül el kell hagyniuk az országot.

 

Szlovákia a szlovák hírszerző szolgálatok vizsgálatát követően döntött a diplomaták kiutasítása mellett. A szlovák külügyi tárca egyúttal határozottan felszólította az orosz nagykövetséget, hogy a munkatársai a mindkét országra nézve kötelező érvényű bécsi egyezménnyel összhangban végezzék a munkájukat, és tartózkodjanak minden, a szóban forgó egyezményt, a nemzetközi jog egyéb rendeleteit és a diplomáciai szokásokat sértő tevékenységtől.

 

 hirdetes_300x300  

A Denník N hétfőn arról tájékoztatott, hogy a szlovák biztonsági egységek kémkedés gyanúja miatt őrizetbe vettek legalább három személyt – egy védelmi minisztériumhoz köthető ezredest, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) munkatársát és egy harmadik személyt, aki a Hlavné správy weboldalhoz köthető. A rendőrség az információt egyelőre nem erősítette meg.

 

Kémbotrány Szlovákiában: Több magas rangú, Oroszországnak kémkedő személyt kapcsolt le a NAKA

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.