Nyitókép: Jaro Naď/Facebook

 

Szlovákiának minden eddiginél jobban meg kell becsülnie azt a döntést, amikor a NATO-hoz csatlakozott – nyilatkozta Jaroslav Naď védelmi miniszter Szlovákia NATO csatlakozásának keddi 18. évfordulója alkalmából. Hozzátette: Az ukrajnai eseményeket látva biztos benne, hogy az oroszok ma Szlovákiát is célpontnak tekintenék, ha nem lenne NATO-tag.

 

„Az egy mindenkiért, mindenki egyért elven működő szövetség a Szlovák Köztársaság biztonságának és védelmének lehető legnagyobb garanciája. Ezért kötelességünk, hogy szilárd és stabil részei legyünk ennek a láncnak, hogy azt senki meg se próbálja elszakítani.”

 

– hangsúlyozta Naď, majd megjegyezte: a védelmi és biztonsági kérdéseket, különösen békeidőben, nagyon nehéz a nagyközönség felé kommunikálni:

 

„Ma, amikor háború dúl a határainkon túl, és ártatlan emberek ezrei halnak meg Oroszország agressziója miatt, úgy gondolom, könnyebb beszélni a fegyveres erők szükséges felkészültségéről, a kollektív védelem kiépítéséről, a GDP legalább két százalékának katonai célokra történő felhasználásáról vagy a jó és erős szövetségi kapcsolatok ápolásáról.”

 

 hirdetes_810x300  

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.