Nyitókép: Úrad vlády SR

 

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen által vezetett delegáció, melynek Eduard Heger szlovák kormányfő is a részét képezi, pénteken látogatást tett a bucsai civilgyilkosság helyszínén.

 

Eduard Heger ezzel kapcsolatban üdvözöli az Európai Bizottság elnökének kezdeményezését, aki európai nyomozócsoportot szeretne felállítani az elkövetett bűnök kivizsgálására.

 

A szlovák miniszterelnök szerint Bucsa „az orosz barbárság emlékműve“, a Kreml urának, Vlagyimir Putyinnak pedig nem engedhetjük meg, hogy folytassa az ukrán nép ellen elkövetett háborús bűnöket.

 hirdetes_300x300  

 

Fotó: Úrad vlády SR

 

„Ma meglátogattam a Kijev közelében fekvő Bucsa városát. Az orosz hadsereg nagyjából egy hónapig ostromolta ezt a várost, és a felszabadítása után az egész világ tudomást szerzett az orosz agresszió ijesztő tetteiről. Lerombolt város, több tucat halott civil, akiket kegyetlen módon gyilkoltak meg. A tömegsírokat is láttam, és nem fogok túlozni, ha azt mondom, a látvány nagyon mélyen megrendített“

 

– írta Heger a közösségi oldalán.

 

Fotó: Úrad vlády SR
Fotó: Úrad vlády SR

 

A kormányfő hozzátette: a háborús bűnöket igazságosan meg kell büntetni, Szlovákia pedig hozzá fog járulni ahhoz, hogy minden „háborús kegyetlenséget“ kivizsgáljanak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!