Nyitókép: Facebook/Eduard Heger (Screenshot)

 

Keményen bírálta Eduard Heger kormányfő Robert Ficot és Peter Pellegrinit a pozsonyi reptéren tartott sajtótájékoztatóján. Heger azt mondta, hogy mind Fico, mind Pellegrini orosz ügynökökként viselkednek, így már az sem lepné meg, ha kiderülne: Moszkva pénzeli őket. Szerinte ha tehetnék, mindketten kis szovjet zászlócskákkal üdvözölnék a bevonuló orosz katonákat.

 

Heger gerinctelen „manipulátor par excellence”-nek nevezte Ficot, aki hazaárulásról beszél az S300-as rendszer elajándékozása kapcsán, miközben egymást érik a kirándulós botrányai.

 

Felszólította Ficot és Pellegrinit, hogy utazzanak el Ukrajnába, és tekintsék meg a bucsai mészárlás helyszínét, mielőtt hazaárulásról beszélnek.

 hirdetes_300x300  

 

Az S300-as légvédelmi rendszer átadását érintve Heger aláhúzta: Szlovákia érdeke segíteni az ukránoknak. Ezzel az ajándékkal Szlovákia ernyőt adott Ukrajna kezébe, hogy megvédje a civil lakosságot a további szenvedéstől. A kramatorszki pályaudvar elleni rakétatámadás ugyanis világosan megmutatta, hogy a civilek a célpontok. Épp ezért is volt szükség ennek a tisztán védelmi fegyvernek az átadására.

 

Eduard Heger azt is elmondta, hogy Szlovákia mindent megtesz azért, hogy Ukrajna mihamarabb megkapja az EU-tagjelölti státuszt. Ez, mint mondta, Szlovákia érdeke is.

 

„Ukrajna a szomszédunk és a barátunk. És egy barátnak nem fordítunk hátat a bajban.”

 

– tette hozzá. Egyben azt közölte, hogy Ukrajna már 2024-ben az Európai Unió tagja szeretne lenni, és ezen cél érdekében az ukrán állam minden reformot kész végrehajtani.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.