Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Szlovákiában folyamatosan javul a COVID-19 betegséggel kapcsolatos járványhelyzet – jelentette ki a keddi kormányülés után Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter.

 

Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) elnökének elmondása szerint a pozitívan tesztelt személyek, a kórházban kezelt személyek és lélegeztetőgépre szoruló betegek száma is jelentős mértékben csökken.

 

A hazai kórházakban jelenleg 1 700 koronavírusos beteget kezelnek, és a kórházi felvételek száma is folyamatosan csökken. Mišík tájékoztatása szerint az elmúlt héten átlagosan naponta 150 covidos pácienst vettek fel a kórházakba.

 hirdetes_810x300  

 

Ami a pozitívan tesztelt személyeket illeti, jelenleg azon a szinten állunk, mint ahol a jelenlegi hullám kezdődött.

 

Mišík szerint jelentősen csökkent a tesztek pozitivitása. A legtöbb pozitív esetet az ország nyugati járásaiban azonosítják, konkrétan a Pozsonyi, Szenci és a Bazini járásra, viszont az incidencia itt is csökkenő tendenciát mutat.

 

A mentősöket az elmúlt héten átlagosan 100 covidos beteghez riasztották, míg a az előző járványhullámok csúcsán ez a szám naponta a 450-et is elérte.

 

Az IZA elnökének közlése szerint a járványellenes óvintézkedések húsvétkor is érvényben lesznek. Ennek oka, hogy az emberek nagyobb összejöveteleken fognak találkozni, például a templomokban. A húsvéti ünnepeket követően fognak dönteni arról, hogy hol hagyják majd meg a továbbiakban a reszpirátor viselését.

 

Mišík szerint a jelenlegi incidenciát nézve a szakembereknek ajánlása az, hogy a továbbiakban is maradjon meg a reszpirátorviselés.

 

Az ünnepek után a járványügyi óvintézkedések kapcsán összeül a Közegészségügyi Hivatal és a szakemberekből álló konzílium.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!