Nyitókép forrása: STA/Ľudovít Vaniher

 

Az Eperjesi Kerületi Ügyészség kedden (április 12.) vádat emelt Andrej Kiska exelnök ellen a KTAG céggel kapcsolatos adócsalási ügyben.

 

A vádiratban szereplő bűncselekmény még 2013-ban történhetett, amikor a későbbi köztársasági elnök cége, a KTAG 2013 júniusában, novemberében és 2014 áprilisában jogtalan költségleírást hajtott végre, hozzávetőlegesen 156 ezer euró értékben (27 ezer eurónyi adó nem került befizetésre). A vád szerint az cég hibája szándékos volt, és Kiska volt az értelmi szerző.

 

Ha a bíróság bűnösnek találná, az egykori elnököt héttől tizenkét évig terjedő, feltétel nélküli szabadságvesztésre is ítélhetik.

 

 hirdetes_300x300  

Az egész csalási ügy a 2014-es elnökválasztás reklámköltségeivel van a kapcsolatban. Akkor Kiska Robert Fico smeres pártelnök és kormányfő ellen győzött az elnökválasztás második fordulójában. Kiska a nyomozás mögött Robert Fico bosszúját látta, aki a Kuciak-gyilkosság után hiába pályázta meg az alkotmánybíróság elnöki székét, Kiska elnökként egyértelművé tette, hogy nem fogja őt kinevezni a pozícióra. Kiska a vádak ellen védekezve kiemelte, hogy a NAKA csak azután emelt vádat ellene, hogy harmadszor is lecserélték az ügyben eljáró nyomozót.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!