Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő állítása szerint Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke arra használja fel az orosz agressziót, hogy a Szlovákiába menekült ukránok ellen hergelje a hazai lakosságot.

 

A miniszterelnök Fico mai sajtótájékoztatójára reagált. Heger szerint Fico nemcsak az ukrajnai háborúnak örül, hanem az inflációnak is. A kormányfő szerint a globális árnövekedés Ficonak tökéletesen megfelel arra, hogy lehetetlen dolgokat ígérjen az embereknek, a társadalomban pedig dühöt, nyugtalanságot és felfordulást váltson ki.

 

A Smer-SD elnöke azt javasolta, hogy a kormány a drágulást kompenzálva minden háztartásnak adjon 1 500 eurót. Az ellenzéki Smer a monopóliumok különadóztatásában és a bankadó megújításában találná meg a forrást a lakosság ilyen jellegű megsegítésére.

 hirdetes_300x300  

 

„Ha megszorozzuk a háztartások számát, amelyekből nagyjából 1,3 millió van, és mindegyiknek adunk 1 500 eurót arra, hogy megbirkózzanak a drágulással, akkor még mindig alacsonyabb összeget kapunk, mint amennyit a kormány Ukrajnának adományoz“

 

– jegyezte meg Fico.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.