Nyitókép: Facebook/Morawiecki

 

Szlovákia és Lengyelország az európai vonallal egységes álláspontot képvisel az Oroszország elleni szankciókat, illetve Ukrajna jövőjét illetően. Pozsony és Varsó feladata, hogy továbbra is kitartóan segítsen a háborús Ukrajnának – mondta Eduard Heger miniszterelnök, miután megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel a lengyel határhoz közeli Vyšné Ružbachyban és az ólublói (Stará Ľubovňa) várban.

 

Morawiecki szavai szerint az ukrajnai háború egész Európát fenyegeti. Egyben elégtelennek minősítette a menekültválság által érintett országoknak nyújtott uniós segélyt. Szerinte Szlovákiának és Lengyelországnak együtt kellene fellépnie ezen a területen az európai fórumon.

 

A lengyel miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök eltökélt célja az Orosz Birodalom feltámasztása. Meggyőződése, hogy Moszkva Lengyelországot, Szlovákiát és a balti államokat is befolyási övezetnek tekinti.

 hirdetes_300x300  

 

Heger és Morawiecki a V4-en belüli együttműködésről is beszélt. Heger azt mondta, hogy az ukrajnai helyzettel kapcsolatos magyar álláspontot csalódásként éli meg. Morawiecki ellenben azt hangsúlyozta, hogy egyértelműen nevén kell nevezni, mi is történik Ukrajnában. Szerinte felháborítóak az Oroszország elleni szankciók ellen tiltakozó nyilatkozatok.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!