Nyitókép: SITA/Jana Birošová 

 

A szlovák parlament képviselői szerdán megszavazták a bírósági térkép reformját, melyet Mária Kolíková igazságügyi miniszter terjesztett elő.

 

A reform értelmében a kerületi bíróságok száma nem változik, továbbra is nyolc lesz belőlük. Részlegesen módosulni fog a fellebbviteli bíróságok körzeteinek mérete a családjog és az üzleti jog területén. Pozsonyban négy, Kassán egy városi bíróság létesül, módosulnak a járási bíróságok körzetei és a székhelyeik is.

 

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő szerint a bírósági térkép reformjának elfogadása átláthatóbb és professzionálisabb bíróságokat jelent, olyanokat, amelyek egy demokratikus országba valók.

 

 hirdetes_300x300  

Szlovákia ezzel a helyreállítási terv újabb mérföldkövéhez ért, amely után igényelheti az első, 458,3 millió euró értékű támogatást.

 

„Az igazságszolgáltatás a kormányom hajtómotorja, ezért örülök, hogy sikerült érvényt szerezni ennek az alapvető fontosságú jogi reformnak, amely visszaállíthatja a bíróságokba vetett közbizalmat azáltal, hogy a bíróságok gyorsabban, hatékonyabban és professzionálisabban fognak működni, dönteni”

 

fogalmazott közösségi oldalán Heger.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!