Nyitókép: Eduard Heger – predseda vlády SR/Facebook

 

Szlovákia Európai Unióhoz való csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából közzétett bejegyzésében Eduard Heger kormányfő kiemelte, az EU a mi második, kiterjesztett hazánk.

 

„Legyünk büszkék uniós tagságunkra. Társadalomként egyre inkább növekszünk benne, szavunknak pedig egyre nagyobb súlya van. Adjuk tovább az uniós csatlakozásunk tapasztalatát más európai nemzeteknek is, amelyek nem voltak annyira szerencsések, mint mi, 2004-ben“

 

– szólított fel közösségi oldalán Eduard Heger.

 

 hirdetes_300x300  

A kormányfő arra buzdította Szlovákiát, hogy segítsen más európai nemzeteknek megerősíteni demokratikus jogrendszereiket, terelje őket a helyes értékek és intézkedések felé, beleértve a nemzetiségi kisebbségek védelmét is. Heger szerint az is fontos, hogy az ország megmutassa, hogyan kell megküzdeni a korrupcióval, és hogyan kell elkerülni a korábbi kormányok által ezen a téren elkövetett hibákat.

 

A miniszterelnök szerint az uniós tagság minden lehetőséget magában hordoz az ország ugrásszerű modernizálására.

 

„A hazai közberuházásaink túlnyomó többsége uniós forrásokból származik, és az emberi, valamint a politikai jogok védelme is fejlett, civilizált szinten áll. Szabadon utazhatunk Európában, dolgozhatunk, üzletelhetünk és tanulhatunk az unió tagállamaiban, valamint nemzetközi tudományos kutatócsapatokat is alakíthatunk”

 

– konstatálta Heger.

 

A miniszterelnök szerint az EU-tagság vívmányai éles ellentétben állnak azzal, ami Ukrajnában történik.

 

„A Putyin elnök vezette orosz hadsereg megpróbálja lerombolni Ukrajna európai perspektíváját, amit a polgárok túlnyomó többsége támogatott. Már a moldávok és a grúzok is aggódnak a szabadságuk és függetlenségük miatt, akik szintén az Európai Unióban szeretnék látni az országukat “

 

– hívta fel a figyelmet Hegert, hozzátéve, hogy a hibái ellenére az EU virágzó, demokratikus, szabad és békés.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!