Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök tartózkodni fog a Robert Fico (Smer-SD) vizsgálati fogságba való kiadásával kapcsolatos parlamenti szavazásnál; a Sme rodinának zöld kártyája lesz.

 

„Személy szerint azt gondolom, hogy Robert Fico azzal a céllal alapított bűnszervezetet, hogy ellopja mindannyiunk vagyonát“

 

– mondta Kollár a TASR-nek.

 

 hirdetes_300x300  

Szerinte a volt kormányok idején valóban túlárazták és szétlopták a kiírt pályázatokat. A parlament elnöke azonban azt szeretné, ha a rendőrség olyan bizonyítékokkal állna elő, amelyeket valóban be tudnak bizonyítani Ficonak. Ezt követően az eltűnt pénzeket vissza lehetne adni és felhasználni az emberek javára.

 

„Nagyon erőltetettnek tűnik csak azért szervezett bűnözői csoportról beszélni vele kapcsolatban, mert fel akarta fedni Kiska adótitkát. Nem szeretem Ficot, de nem akarhatjuk a jogállamiságba vetett bizalmat törvénytelen cselekedettel visszaállítani“

 

– konstatálta a Sme rodina elnöke, hozzátéve, hogy mindig azonos mércével kell mérni.

 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség az Alkony (Súmrak) rendőrségi akció során Fico és Robert Kaliňák volt belügyminiszter ellen bűnszövetkezet létrehozása és támogatása, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint a kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!