Nyitókép: AP Photo/Susan Walsh, Pool

 

Jill Biden amerikai first lady Eduard Heger szlovák kormányfő és felesége, valamint Roman Mikulec belügyminiszter kíséretében az ukrán–szlovák határátkelőhelyre, Felsőnémetibe látogatott. Az amerikai elnök felesége az önkéntesek és az ukrán háborús menekülteket segítő egységek munkája iránt érdeklődött. Egy átmenetileg felállított kápolnában minden ukránért elmondott egy imát, majd a látogatása befejezése után Ukrajnába utazott.

 

Az ukrán–szlovák határon tett, egyórás látogatását követően Jill Biden egy átmenetileg felállított kápolnában imádkozott Ukrajnáért, a Szlovákiába menekülő ukránokért, valamint az őket segítőkért.

 

Végezetül köszönetet mondott a szlovákiai polgároknak azért, hogy az otthonaik ajtaját és a szívüket is megnyitották az ukrán menekültek előtt. A fist lady kiemelte, a kialakult helyzettel kapcsolatban az Egyesült Államok Szlovákia mellett áll.

 hirdetes_810x300  

 

A háború elől menekülőket segítő önkéntesek nagy megtiszteltetésnek tartják Jill Biden first lady látogatását, de nem készültek különösebben az érkezésére.

 

A szlovák–ukrán határra érkezése előtt Jill Biden Kassára látogatott, ahol szintén önkéntesekkel és ukrán menekültekkel találkozott, valamint látogatást tett a Tomášiková utcai alapiskolában.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!