Nyitókép: SITA

 

Azok a személyek, akik számára a Közegészségügyi Hivatal a koronavírus-járványra való tekintettel szeptember 30-i dátummal izolációt ír elő, részt vehetnek az összevont helyhatósági és megyei választásokon. Az erről szóló törvénymódosítást ma fogadta el a parlament.

 

Ha az ilyen választópolgár jelzi választási igényét, leadhatja szavazatát, mégpedig egy speciális urnába a választások napján, saját állandó lakóhelyén.

 

 hirdetes_300x300  

Az izolációban levő személyt felkeresi a speciális választási bizottság két tagja egy mozgóurnával és a választási űrlapokkal. A specializált választási helyre való megérkezés után felszólítják a választópolgárt hogy éljen szavazati jogával és 10 percet várnak. Ha az illető addig nem adja le szavazatát, úgy tekintenek rá, mint aki elutasította a szavazást.

 

A törvény gondol a specializált választási bizottság tagjainak díjazására is. Tekintettel a nagyobb kockázatra, és arra, hogy személyes kapcsolatba kerülnek a karanténban vagy izolációban levő személlyel, a bizottsági tagok 200 eurós jutalmazásra számíthatnak. Az a sofőrt, aki a specializált választási bizottságok szállítását biztosítja, 170 euró jutalomban részesül.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!