Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A koalíciós SaS kijelentette, hogy a kormány szerdai ülésén megvétózzák a rendkívüli különadót, amit Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a Slovnaftra vetne ki. Richard Sulík gazdasági miniszter meg van győződve arról, hogy az új adó a későbbiekben az üzemanyagárak növekedésében is megmutatkozna a szlovákiai töltőállomásokon.

 

„Megvétózzuk az új különadót, megvétózzuk az adóemelést. Az adóemelés számunkra vörös vonal. Képzeljék el, Szlovákiában olyan emberek élnek, akik értéket teremtenek. Megvétózzuk azt a különadót, amit a Slovnaftra vetnéne ki. Nincs semmilyen megállapodás arról, hogy a későbbiekben nem emelnék az árakat. Az új adó bevezetését az emberek fogják visszafizetni az 5 vagy több centtel magasabb üzemanyagárakon keresztül. Így nem lehet irányítani az államot, így nem lehet kezelni a pénzügyeket”

 

– mondta Sulík.

 

 hirdetes_300x300  

Igor Matovič pénzügyminiszter állítása szerint Richard Sulík a magyar oligarchák érdekeit védi.

 

„Ezt nem ingyen csinálja! Ez már a hazaárulás határát súrolja“

 

– reagált Matovič a kormányülés előtt Sulík kijelentésére. Elmondása szerint nem kellemes egy olyan emberrel kormányozni, aki minden javaslatot blokkol.

 

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes azt mondta, amennyiben az SaS megvétózza az adóemelést, tiszteletben fogják tartani a párt döntését.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.