Az SaS kijelentette: megvétózzák az adóemelést. Matovič szerint Sulík a magyar oligarchák érdekeit védi - Körkép.sk
Belföld

Az SaS kijelentette: megvétózzák az adóemelést. Matovič szerint Sulík a magyar oligarchák érdekeit védi

Sulík szerint az új adó a későbbiekben az üzemanyagárak növekedésében is megmutatkozna.

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A koalíciós SaS kijelentette, hogy a kormány szerdai ülésén megvétózzák a rendkívüli különadót, amit Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a Slovnaftra vetne ki. Richard Sulík gazdasági miniszter meg van győződve arról, hogy az új adó a későbbiekben az üzemanyagárak növekedésében is megmutatkozna a szlovákiai töltőállomásokon.

 

„Megvétózzuk az új különadót, megvétózzuk az adóemelést. Az adóemelés számunkra vörös vonal. Képzeljék el, Szlovákiában olyan emberek élnek, akik értéket teremtenek. Megvétózzuk azt a különadót, amit a Slovnaftra vetnéne ki. Nincs semmilyen megállapodás arról, hogy a későbbiekben nem emelnék az árakat. Az új adó bevezetését az emberek fogják visszafizetni az 5 vagy több centtel magasabb üzemanyagárakon keresztül. Így nem lehet irányítani az államot, így nem lehet kezelni a pénzügyeket”

 

– mondta Sulík.

 

Igor Matovič pénzügyminiszter állítása szerint Richard Sulík a magyar oligarchák érdekeit védi.

 

„Ezt nem ingyen csinálja! Ez már a hazaárulás határát súrolja“

 

– reagált Matovič a kormányülés előtt Sulík kijelentésére. Elmondása szerint nem kellemes egy olyan emberrel kormányozni, aki minden javaslatot blokkol.

 

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes azt mondta, amennyiben az SaS megvétózza az adóemelést, tiszteletben fogják tartani a párt döntését.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Bendegúz Ábrahám
2022. máj. 18. 12:42

T.k.m tele van az ilyenekkel. Azért kell több adót beszedni az emberektől az üzemanyag áron keresztül az álamkasszába, hogy abból aztán fegyvereket vegyenek és küldjék Ukrajnába, ahol aztán egy része megsemmisül, egy részét meg majd továbbadják a feketepiacon. Bezzeg a sunyi németek. Nem adnak fegyvert csak pénzt fegyverre. De abból a pénzből csak német fegyvert vásárolhatnak az ukránok. Jó mi? Több legyet egycsapásra. Az ukrán zöld bohócnak befogják a száját, mert mégis támogatják őket, ugyanakkor a háború adta lehetőségből meg fellendítik a német gazdaság fegyverbizniszét. Aztán majd a pénzt meg még vissza is kérik. Gondolom ukrajna nem lesz olyan állapotba, hogy azt majd valaha is visszafizesse, de akkor a pénzért cserébe majd a németek valami befolyásos területet szereznek az ukránoknál. Vagy egy nyersanyag terület felett kapják majd meg majd a profit kiaknázási lehetőséget, esetleg hosszú lejáratú bérleti szerződést stb. Németország is előre megy nem hátra...

Almassy
2022. máj. 18. 13:43

Jó lenne ha a "magyar" jelzőt kihagynák ezek a vitájukból, mert hasonlóból még semmi jó nem született a magyaroknak Szlovákiában. Adj' Isten!

anon
2022. máj. 19. 11:27

Az itteni pöce-politika ökölszabálya: ha rosszul mennek a dolgok, emlegesd a magyarokat, és bármit lenyomsz a csorda-nép torkán... sajnos ilyen országban élünk

    anon
    2022. máj. 19. 11:31

    Godolják így könnyebben eladható az, hogy az árak, az infláció az egekben, gazdasági rémálom következik be. Elég bemondani hogy ezzel keresztbe teszünk a "csúnya magyar olgarcháknak"...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket