Nyitókép: ta3.com

 

Szókimondó volt a TA3 műsorvezetője, Richard Dírer a V politike (A politikában) című vasárnapi politikai vitaműsor kezdetén, mikor is élesen kritizálta az Igor Matovič által beharangozott javaslatot a televíziós vitaműsorok regulációjáról.

 

„Nem arra van szükségünk, hogy a politikusok regulálják a televíziós vitákat, hanem arra, hogy jobban felkészüljenek a televíziós vitákra.”

 

mondta Dírer azzal, hogy sokszor nehéz összeállítaniuk a műsorokat, mivel a politikusok visszamondják részvételüket, ha olyan vitapartnereik lennének, akikkel nem akarnak egy asztalhoz ülni.

 

Ezen kívül Dírer azt is kijelentette, hogy Szlovákiának szomorú tapasztalata van a klerofasiszta állammal, majd azzal folytatta, hogy „itt vannak az első kísérletek az üldözésre az árlistákkal is”.

 hirdetes_300x300  

 

Az OĽaNO parlamenti képviselője, Marek Šefčík tiltakozott Dírer szavai miatt. Többek között kifogásolta, hogy a műsorvezető azt mondta, nincs szükség a televíziós műsorokra,

 

„a koalíció maga is elég arra, hogy visszasegítse a hatalomhoz Ficot és Pellegrinit”

 

Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽaNO elnöke az elmúlt napokban nehezményezte, hogy a televíziós vitaműsorokban túl nagy teret kapnak az ellenzéki politikusok, és a választásokon kevésbé sikeres pártok képviselői, mint a nagyobb támogatást élvező pártokéi. A miniszter ezért regulálná a politikai vitaműsorokban való részvételt, mégpedig aszerint, hogy a pártok részt vettek-e a parlamenti választásokon, és hogy azon milyen eredményt értek el.

 

Ezzel a lépéssel egyértelműen a Hlas-SD-t kötné meg, mely pártnak képviselői bár ott ülnek a parlamentben, de még a Smer zászlaja alatt jutottak be, most pedig egy másik pártot reklámoznak. Ugyancsak rosszul járna az SaS, mely egyértelműen elhatárolódik a javaslat támogatásától. Sulíkék és Pellegriniék általában többször kapnak meghívást a vitaműsorokba, mint például az OĽaNO képviselői, akik megnyerték a legutóbbi választásokat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.