Nyitókép: spravy.rtvs.sk

 

Richard Sulík gazdasági miniszter, az SaS elnöke kénytelen lenne magyarázatot adni koalíciós partnereinek a Slovnaft-ügy miatt, erre pártja bejelenti, hogy az össztársadalmi helyzet megnyugtatása érdekében felhagynak a koalíciós tanácson való részvétellel – átmenetileg.

 

Sulík részéről ez nagyjából semmit sem jelent, hisz néhány napja kijelentette az egyik televíziós politikai műsorban, hogy felesleges¨időpocsékolásnak tartja hétfőnként 4-5 órát a koalíciós tanácson ülni, így nem is szokott részt venni rajta.

 

Most azzal próbálja védeni tervezett távolmaradásukat, hogy Szlovákiának láthatóan nyugalomra van szüksége a politikai civakodástól. Mint fogalmazott, az SaS prioritása a konstruktív párbeszéd és nem Igor Matovič sértéseinek a hallgatása.

 

 hirdetes_300x300  

Megjegyezte, hogy a kormányüléseken természetesen továbbra is részt vesznek és teljes mértékben Eduard Heger kormányfő rendelkezésére állnak.

 

Az OLaNO szserint három párt (az OLaNO, a Sme rodina és a Za ludí) becsületesen résztvesznek minden egyes koalíciós tanácsos tárgyaláson.

 

„Sajnos az SaS pártot nagyon ritkán, vagy ha véletlenül mégis, akkor csak nagyon rövid ideig képviseli elnöke, Richard Sulík.”

 

fogalmaz közleményében az OLaNO azzal, hogy ha el kell mélyedni az emberek problémáinak megtárgyalásában, akkor Sulík mindig mást küld maga helyett, majd végül visszalép a képviselője által is elfogadott megállapodásoktól.

 

„Az SaS elnökének, Sulíknak, ma meg kellett volna magyaráznia a koalíciós tanács előtt az orosz olaj-szankciók körüli tévedéseit, amelyek milliárdos károkat okoznak Szlovákiának. Az a döntése, hogy nem vesz részt a tárgyalásokon, azt bizonyítja, hogy nincsenek hiteles érvei a kudarcaira.”

 

fogalmaz az OLANO közleményében.

 

spravy.rtvs.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!