Nyitókép forrása: SITA/Úrad vlády SR

 

Több mint 3000 kórházi orvos mutat hajlandóságot benyújtani lemondását – közölte az Orvosok Szakszervezeti Szövetségének (LOZ) elnöke, Peter Visolajský, miután kedden Eduard Heger kormányfővel tárgyalt. Visolajský szerint az orvosok nem kaptak érdemi választ követeléseikre.

 

„Azon túl, hogy Heger kormányfő és a tárgyalás más résztvevői kijelentették, hogy a szlovák egészségügy válságban van és nincs elég egészségügyi dolgozó, nem kaptunk semmilyen egyértelmű választ arra, milyen megoldásra és lépésekre készülnek”

 

mondta a LOZ vezetője, azzal, hogy a tárgyalás menetét elnézve kizárt, hogy június végére érdemi eredmény szülessen.

 

„A 3000 felmondásra hajlandó orvos egyáltalán nem a végleges szám. 2011-ben szintén ennyien voltak, de akkor sokkal több orvos és nővér dolgozott Szlovákiában. Akkor már nem egész 2000 orvos felmondása is szükséghelyzet kihirdetését jelentette. Ráadásul azt látjuk, hogy a nővérek is csatlakoznának az orvosokhoz”

 

 hirdetes_810x300  

mondta Visolajský.

 

Az orvosi szakszervezetek április óta sztrájkkészültségben vannak az egészségügyben uralkodó állapotok miatt. Nyolc fő javaslatuk és követelésük van a helyzet kezelésére, elsősorban a kórházak finanszírozását, az egészségbiztosítók rendszerét és az orvosi és nővéri béreket illetően. Nem zárják ki, hogy a sztrájkkészültség tömeges felmondási hullámmá fajul.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!