Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

A Smer elnök együttműködésre szólította fel a Hlas képviselőit az őszi helyhatóségi választásokon. Fico szerint sok városban és községben sikeres lehet egy ilyen együttműködés.

 

„Azt szeretném mondani barátainknak és kollégáinknak a Hlas-ban, hogy ha győz a józan ész és képesek leszünk egységre jutni, a Smer és a Hlas választási együttműködése nagyon sok városban, községben és megyében győzelmet hozhat. A matematika nem enged, a Smer kész az együttműködésre,”

 

mondta Fico.

 

 hirdetes_810x300  

Elmondása szerint a Smer hajlandó kompromisszumokat hozni az egyezség megkötése érdekében, mely

 

„egyrészt teret ad a Hlas jó jelöltjeinek, ugyanakkor mindent megteszünk annak érdekében is, hogy saját jelöltjeink minél több helyen sikeresek legyenek,“

 

egészítette ki Fico.

 

Mint elmondta, ha nem jön létre együttműködés a baloldali erők között, akkor a jobboldal válhat az idei regionális választások győztesévé.

 

Szerinte egyáltalán nem számít, hogy a párt épp felfutóban-e van, vagy hogy milyen preferenciákat mérnek nekik. A lényeg szerinte, hogy ott kell lenni, és együtt kell működni.

 

A Smerhez hasonlóan az SNS is sürgeti az együttműködést a korábbi kormánykoalíció szlovák pártjai között.

 

A Hlas szóvivője, Patrícia Medveď Macíková szerint a Hlas kész az együttműködésre az idei regionális választások előtt minden demokratikus politikai párttal. Ebből a körből csak az ĽSNS-t és az OĽANO-t zárták ki. A Hlas szerint hogy hol milyen együttműködés jön létre, a párt regionális struktúráinak döntésétől függ. A Hlas számára a legfontosabb, hogy minél jobb jelölt legyen, és sikerüljön átültetni a lehető legtöbb javaslatot a Hlas szociális programjából.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!