Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Matovič azzal a kijelentésével, miszerint bukhat a kormány, illetve előrehozott választások jöhetnek, csak megerősítette a megalapozottságát követelésünknek, hogy távoznia kell a kormányból – áll az SaS nyilatkozatában. A jobboldali liberális párt szerint négy miniszterük lemondása nem fogja a kormány bukását jelenti, sem előrehozott választásokat, esetleg a koalíció végét.

 

„Minden kormánynak többsége van a parlamentben, ami legalább 76 képviselőt jelent. Készek vagyunk mind a 19 képviselőt felkínálni ehhez, amennyiben egy személy kicserélődik a kormányban“

 

– magyarázta a pártelnök, Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter.

 

 hirdetes_300x300  

Branislag Gröhling oktatásügyi miniszter azt mondta, hogy egy Matovič nélküli kormány megnyugtatja a kedélyeket a társadalomban.

 

„Megértjük, hogy nehéz szembenézni az igazsággal és könnyebb a koalíciós partnert kitalációkkal vádolni, és sorozatosan hazudni róla,“

 

tette hozzá.

 

Sulík elmondta, hogy amennyiben az OĽANO, Sme rodina és Za ľudí részéről nem lesz igény a további együttműködésre az SaS-szal, újra kérhetik az ĽSNS támogatását.

 

„Ami az SaS-t illeti, megismételhetem követelésünket, hogy az új koalíciós szerződésből is következnie kell a garanciának arra, hogy az új kormánykoalíció nem fog bizniszelni a fasisztákkal,”

 

mondta.

 

Matovič szombaton közösségi oldalán azt írta, hogy az SaS szeptember 1-jétől valószínűleg megbuktatja a kormányt.

 

Matovič szerint valószínű, hogy az SaS szeptember 1-jétől megbuktatja a kormányt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!