Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽANO vezetője szerint valószínű, hogy az SaS párt szeptember 1-jétől megpróbálja megbuktatni immáron a harmadik kormányt, amelynek részese. Véleménye szerint már rég elkészítették a tervüket.

 

„Határozottan valami nagyobb dolog, egy magasabb játék van az egész mögött, amiről még senki sem tud. Megállapodás olyasvalakivel, akinek az SaS általi harmadik kormánybuktatás rendkívüli módon megfelel“

 

– írta közösségi oldalán.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič elutasítja, hogy a családtámogatási csomag elfogadása során megsértette volna a koalíciós szerződést. Szerinte az SaS találgat. „Kifejezetten az SaS beleegyezésével cselekedtünk“ – tette hozzá.

 

Az SaS felmondta a koalíciós szerződést, az újat pedig augusztus végéig várja, amelyet a jelenlegi politikai helyzet alapján szeretne átdolgoztatni. Az SaS egyik követelése, hogy Igor Matovič távozzon a kormányból, ezt azonban az OĽANO ezt visszautasítja, és kiáll Matovič mellett. Az SaS jövő héten szeretné átadni követeléseit Eduard Heger kormányfőnek. Amennyiben nem teljesítik a követeléseiket, az SaS miniszteri benyújtják lemondásukat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.