Nyitókép: Lubos Pilc

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a jövő hét folyamán találkozik Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnökkel – a találkozásuk témája a koalíciós válság. Sulík egyúttal közölte, hogy hétfőn vagy legkésőbb kedden levelet kíván küldeni ezügyben a miniszterelnöknek.

 

„Azért léptünk ki a koalícióból, mert nem látjuk értelmét a további működésnek, sőt, éppen ellenkezőleg: sok problémát érzékelünk. Ugyanakkor azt mondjuk, hogy készek vagyunk egy új koalíciós szerződésről megállapodni.”

 

– tette hozzá az SaS vezetője a TA3 „A Politikában” című műsorában. Sulík szerint több feltételnek is teljesülnie kell, hogy tető alá kerülhessen egy új koalíciós szerződés. Ennek legfontosabb pontja Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter kormányból való távozása, valamint a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók és az állami alkalmazottak bérének növekedése.

 

Sulík azt is elmondta, hogy amennyiben nem születik megállapodás az új koalícióról, akkor a liberális párt négy minisztere lemond. Ugyanakkor megismételte, hogy a miniszteri posztokról való lemondás esetén sem buktatják meg a kormányt. Szerinte a koalíciós partnereken múlik, hogy miként alakulnak a jövőbeni történések.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!