Nyitókép: Polícia SR/Facebook

 

Több kilogramm kemény drogot és több százezer eurót foglalt le a rendőrség a nemzetközi Parketár fedőnevet viselő rendőrségi akció keretében. A kábítószer-ügyben összesen 16 személy ellen emeltek vádat.

 

Az akció során bilincsben végezte a pozsonyi labdarúgóklub, az ŠK Slovan biztonsági vezetője és testvére – tájékoztatott a Noviny.sk. Heten a Speciális Büntetőbíróság bírájának döntése alapján előzetes letartóztatásba kerültek. Az ügyész a nyomozókkal együtt kokainnnal és pervitinnel folytatott illegális üzlettel vádolja a férfiakat.

 

Kokaint és pervitint foglaltak le

 hirdetes_300x300  

 

A nagy nemzetközi kábítószer-ellenes akció során a kommandósok több kilogrammnyi kokaint és pervitint foglaltak le több százezer euró értékben.

 

„Az akció során több mint 250 ezer euró értékben kábító- és pszichotróp anyagokat, valamint több mint 300 ezer euró készpénzt foglaltak le. Emellett gépjárművek, elektronikus adathordozók és távközlési berendezéseket is lefoglalásra kerültek”

 

– tájékoztatott Michal Slivka rendőrségi szóvivő.

 

Pozsonyban és környékén tevékenykedtek

 

A csoport legalább öt éve működhetett Pozsonyban és környékén. A portál információi szerint a régi autókat drogtárolásra használták. A nyomozók például egy régi tűzcsapban is elrejtett készpénzt találtak.

 

„Pervitinnel és kokainnal való üzletelésről van szó, és ami az eladást illeti, nagy mennyiségű, hetente több tíz kilogramm drog eladásáról beszélhetünk“

 

– mondta Peter Kysel, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze.

 

 

Megvádolt testvérek

 

A TV JOJ információi szerint a vádlottak között két testvér is van, akik a Slovan Bratislava futballklubban dolgoztak. Az idősebbik csütörtökön még a klub biztonsági vezetője volt. A fiatalabbik testvér korábban segédedzőként dolgozott a fiatalabb focistáknál. A televízió információi szerint az idősebbik testvér kapcsolatai révén rendszeresen szállított kokaint a felsőbb társadalmi rétegnek.

 

Nemzetközi akció

 

„Az ŠK Slovan Bratislava futballklub azonnal megszüntette a munkaviszonyt a klub biztonsági vezetőjével, akit a Parketár nemzetközi rendőrakció keretén belül súlyos bűncselekmény elkövetésével vádoltak meg tizenöt másik személlyel együtt“

 

– áll a klub hivatalos közleményében.

 

A klub szerint nem igaz, hogy a vádlottak között van a klub két alkalmazottja is. „Az egyik vádlott a volt alkalmazottunk, aki korábban biztonsági menedzserként dolgozott. A vádlottak között van a testvére is, de ő már régóta nem dolgozik az ŠK Slovan Bratislavánál“ – tette hozzá a Slovan.

 

Noviny.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!