Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

Azok a társadalmak működnek a legjobban sokszínűségükkel, amelyek a legjobban ellenállnak a válságoknak. Bár lehet, hogy nem is tudjuk, mindannyian ismerünk melegeket, leszbikusokat vagy transzneműeket. Az ő életük eltér azoktól az elképzelésektől, amelyek miatt egyesek aggódnak. Fontos, hogy megtaláljuk az egymáshoz vezető utat, az invekciók nélküli párbeszédet és az együttélés módját Szlovákiában – írta Zuzana Čaputová államfő a közösségi oldalán.

 

 „Az LMBTI közösséghez tartoztok, de ugyanakkor gyermekeink, rokonaink, szomszédaink, osztálytársaink, kollégáink vagytok. Mindegyik szakmában dolgoztok, beleértve az oktatást, az egészségügyi ellátást vagy a szociális szolgáltatásokat. Ti itthon vagytok, és nem veletek van a probléma, hanem azokkal, akik politikai céljaik megvalósításának célpontjaivá tesznek titeket. Szlovákiának a ti tehetségetekre és az általatok teremtett értékekre is szüksége van”

 

– mondta az elnök, miután találkozott az egyik legsikeresebb szlovák startuppal, tanárral, valamint egy külföldre költözött nemzetközi házaspárral.

 

 hirdetes_300x300  

 „Arról beszélgettünk, milyen leszbikusnak vagy melegnek lenni Szlovákiában. A zaklatásról és a kisebbrendűségi érzésről, amellyel a fiataloknak meg kell küzdeniük, a partnerük vagy gyermekük miatti félelemről, vagy a nyilvánosan ismert példaképek hiányáról. Számomra is tanulságos volt, hogy teljes képet kapjak arról, hogyan gondolkodnak arról, miért maradjanak vagy távozzanak Szlovákiából”

 

– tette hozzá Čaputová.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.