Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A kormány leváltásáról szóló referendum kiírásával kapcsolatos petíciót eddig több mint 320 ezren írták alá – közölte a Smer elnökségi tagja és a petíciós bizottság vezetője, Igor Melicher. A referendum kiírásához 350 ezer aláírás szükséges.

 

„Nagyjából három kerületből még nincsenek végleges számaink. A jelenlegi egy tájékoztató jellegű szám, de nagyon közel van az igazsághoz“ – mondta Melicher, hozzátéve, hogy a petíciós ívek levélben is érkeznek a pártközpontba, ahol naponta átlagosan 1–4 ezret számlálnak belőlük.

 

A petíciót még júniusban kezdeményezte a Smer-SD. Robert Fico pártelnök szerint, ha augusztus közepéig sikerül összegyűjteni a szükséges aláírásokat, akkor az őszi választásokkal egy időben szeretné megtartani a referendumot. A referendum politikai támogatását a Hlas-SD, SNS és a Republika is jelezte.

 hirdetes_300x300  

 

A referendum két kérdésből állna, amelyek közül az első így hangzana: „Egyetért azzal, hogy a szlovák kormánynak haladéktalanul le kell mondania?” A második kérdés: „Egyetért azzal, hogy a parlament mandátumának idő előtti megszüntetése népszavazással vagy határozattal végrehajtható?”

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!