Nyitókép: minv.sk

 

A Szlovák Köztársaság megalakulása óta 2004 áprilisáig kiállított rózsaszín jogosítványok 2023 végéig érvényesek, így lejár a korlátlan érvényességük. A változásról a rendőrség kellő időben folyamatosan tájékoztatni fogja a lakosságot. A rózsaszín jogosítvánnyal rendelkező sofőrök már most is kérhetik a cserét – tájékoztatott Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő.

 

Az új jogosítványt bármelyik okmányosztályon lehet igényelni. „A kérelmező köteles bemutatni azt a jogosítványt, amelynek cseréjét kéri“ – mutatott rá a szóvivő. A régi jogosítványt legkésőbb az új okmány kiállításakor át kell adni azon a rendőrkapitányságon, ahol az állampolgár az újat igényelte.

 

„A 30 napon belüli jogosítvány-változtatási kérelmet 6,50 eurós adminisztrációs költség terheli”– emlékeztetett Bárdyová. A kérelmező kifejezett kérésére a jogosítványt gyorsan, két munkanapon belül is kiállíthatják. Az adminisztrációs díj ebben az esetben az alapár négyszeres, azaz 26 euró.

 hirdetes_300x300  

 

A szóvivő tájékoztatása szerint a Szlovákiában 1993. január 1-től 2004. április 30-ig kiállított jogosítványok száma hozzávetőlegesen 380 ezer.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.