Nyitókép: Facebook/screenshot

 

Igor Matovič, az OĽANO elnöke és pénzügyminiszter azt állítja, hogy az SaS nem mondott igazat, amikor a vétó alkalmazhatatlanságával kapcsolatos szavaira hivatkozott az ún. családtámogatási csomaggal kapcsolatban. Matovič szerdán azt mondta, hogy az adóemelésre vonatkozó vétóról beszélt. Egyúttal bírálta azt, ahogyan az SaS összevágta a nyilatkozatait, aljas cselekedetnek nevezte, és felszólította a pártot arra, hogy ne hazudjon.

 

Az SaS közzétett egy videót a közösségi oldalon, ahol Matovič pénteki (augusztus 12-i) nyilatkozatában arról beszélt, hogy az SaS élhetett volna a családtámogatási csomag vétójával. Ezt követően a videó májusi felvételeket tartalmaz, ahol Matovič azt állítja, hogy az SaS nem élhet a vétóval, mert a kérdés a kormány programnyilatkozatának része. Matovič elmondta, hogy májusi nyilatkozata az adóemelésről szól. A szerdai sajtótájékoztatón közzétette annak a riportnak a részét, amely ezt bizonyítja.

 

 hirdetes_300x300  

 

A pénzügyminiszter szerdán megismételte, hogy a családtámogatási csomag fedezetére adóemelést javasolt, amit az SaS elutasított és meg akart vétózni. Ezt követően Matovič azt válaszolta, hogy nem élhet vétójogával, mivel a kormány a programnyilatkozatában írt az adóemelésről.

 

„Május 9-én volt egy koalíciós ülésünk, ahol megegyeztünk abban, hogy elfogadjuk a vétójukat, holott nem jogosultak rá, mert már akkor is azzal fenyegetőztek, hogy kilépnek a koalícióból”

 

– tette hozzá Matovič. Az elmúlt napokban az SaS azt állította, hogy nem vétózhatta meg a családtámogatási csomagot.

 

Az SaS felszólította Matovičot, hogy hazugságaival ne ártson a négyes koalíció helyreállításáról szóló tárgyalásoknak

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.