Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök továbbra is azt állítja, az lenne a megoldás a kormányválságra, ha az SaS elnöke, Richard Sulík és az OĽaNO elnöke, Igor Matovič távoznának a koalíciós tanácsból. Megismételte, hogy Szlovákiának stabil kormányra van szüksége, amelyet négyfős koalíció alkot.

 

„A tárca éléről és a koalícióból való távozás nem áldozat, hanem kényelmi kérdés. Az igazi áldozat a koalícióban maradás és a koalíciós tanácsból való kilépés, mert ott születnek a legnagyobb döntések, és ha ott van konfliktus, akkor ez lenne a járható út”

 

– mondta Heger az újságíróknak.

 

 hirdetes_300x300  

A kormányfő kiemelte, hogy Sulík és Matovič koalíciós tanácsból való távozásával sok probléma megoldódna.

 

„A kormányüléseken nagyon jól működünk, és a koalíciós tanács lehetne az utolsó hely, ahol a konfliktusok megszűnnének. Talán a sajtótájékoztatókon és a közösségi oldalakon elkövetett személyes támadások nem tűnnének el továbbra sem, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy felelősen és szakszerűen kormányozzunk“

 

– tette hozzá a kormányfő.

 

Sajnálja, hogy az SaS továbbra is makacskodik.

 

„Szlovákiának stabil kormányra van szüksége, amelyet a négyfős koalíció és a garantált parlamenti többség támogat“

 

– mondta, hozzátéve, hogy az elkövetkező napokban figyelmet fog fordítani az SaS képviselőivel folytatott tárgyalásokra a megegyezés érdekében.

 

A miniszterelnök a koalíciós partnerek hétvégi tanácskozásán mutatta be a koalíciós szerződés módosítására tett javaslatait. A koalíciós tanácsnak Matovič és Sulík nélkül kellene üléseznie, miközben havonta egyszer csak a pártelnökökkel vagy helyetteseikkel tartanák meg a koalíciós tanácsot. A javaslatban szó esik a pénzügyi- és gazdasági minisztérium államtitkárainak cseréjéről, koalíciós viták esetén döntőbizottság létrehozásáról, illetve a szabályok be nem tartása esetén szankciók kirovásáról.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!