Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter jövő szerdán (augusztus 31-én) tervezi benyújtani lemondását a kormányülés után. Mint mondta, nem látja azt a teret, ahova elmozdulhatnának a koalíciós tárgyalásokon.

 

Sulík szerint Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök javaslatairól csak azután lehetne beszélni, miután az OĽANO vezetője, Igor Matovič pénzügyminiszter távozna a kormányból.

 

„Megvitathatjuk a javaslatot, valami felesleges, valamivel nem értünk egyet, valamiben pedig elképzelhető, hogy egyetértünk. Minden olyan vitának, ami ezekhez a pontokhoz, vagyis a koalíciós tanácshoz és az együttműködéshez kapcsolódik, számunkra csak azután van értelme, ha Igor Matovič lemond a pénzügyminiszteri posztról és távozik a kormányból”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Sulík az újságíróknak.

 

„Minden jelzés alapján ez nem fog megtörténni, ezért augusztus 31-én a kormányülés után lemondok“

 

– tette hozzá.

 

Sulík elmondása szerint minden alternatívával számol, de a legvalószínűbbnek lemondása benyújtását nevezte. Közölte, jövő szerdán bemegy az elnöki hivatal iktatójába, hogy benyújtsa lemondását.

 

„Az államfőnek kell elfogadnia a lemondásomat, feltételezésem szerint ez néhány napig tart“

 

– tette hozzá az SaS vezére.

 

A kormányfő eddig két koalíciós ülést hívott össze a Bôrik hotelbe, de azok nem hoztak megoldást a koalíciós válságra. A legutóbbi ülésen Heger több javaslatot is előterjesztett a koalíciós helyzet stabilizálására. A tervek szerint a koalíció képviselők hétvégén is találkoznak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!