Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Peter Dejong

 

Nő a migrációs nyomás, májusban a tavalyi év májusához képest háromszorosára emelkedett az illegális határátlépők száma. A legtöbben afrikai országokból érkeznek. A rendőrség statisztikáin is érződik a migrációs nyomás növekedése.

 

A Hospdárske Noviny közlése szerint a rendőrség idén már kétszer is megdöntötte saját rekordját az egy akción belül lefülelt illegális migránsok számát illetően.

 

Szlovákiába a legtöbben Magyarország felől érkeznek, a szlovák rendőrök több mint hétszáz migránst fogtak a déli útvonalon.

 

 hirdetes_810x300  

Ukrajnát nem számolva Tunéziából, Szíriából, Marokkóból, Afganisztánból érkeznek a legtöbben, de vannak migránsok Törökországból, Algériából, Indiából, Pakisztánból és Szerbiából is.

 

A legtöbb illegális bevándorló vonaton, teherautó rakterében elbújva, kisteherautóval, furgonnal vagy gyalog próbál átjutni a határon, illetve továbbutazni Nyugat-Európa felé.

 

Az előrejelzések szerint az energia- és élelmezési válság miatt az őszi-téli hónapokban a hideg időjárás ellenére tovább fog erősödni a migránshullám.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!