Körkép.sk exkluzív: Magyar párt alapítása indul Dunaszerdahelyen. Íme, a részletek - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Körkép.sk exkluzív: Magyar párt alapítása indul Dunaszerdahelyen. Íme, a részletek

Öllős Csaba, Hakszer Roland, Őri Rita és jogászként Malý Dominik. Ők négyen alkotják az MRP előkészítő bizottságát.

Nyitókép: Facebook (Őri Rita)

 

Jó napot Gizka néni. Támogatná aláírásával az új magyar párt megalakulását?

Magyar párt? Milyen magyar párt?

Magyar Regionális Párt (MRP) a neve és a magyarlakta régiók érdekeit képviseli!

 

Ilyen és ehhez hasonló diskurzusok várhatók hamarosan Felvidék-szerte a magyarlakta térségekben. A Körkép.sk információi szerint ugyanis dunaszerdahelyi személyek pártalalapításra adták a fejüket. A cél 10 000 aláírás összegyűjtése, ami egy párt bejegyzéséhez szükséges. Az erről szóló szándéknyilatkozatot augusztus 16-án már be is nyújtották a belügyminisztériumba.

SJE Nyílt nap

 

Tizenöt politikai párt van születőben Szlovákiában

 

Öllős Csaba, Hakszer Roland, Őri Rita és jogászként Malý Dominik. Ők négyen alkotják az MRP előkészítő bizottságát.

 

Kik is ők?

 

Öllős Csaba dunaszerdahelyi vállalkozó, leginkább talán a dunaszerdahelyi fürdő korábbi, évekkel ezelőtti igazgatójaként ismert, amikor úgy próbálta megszerezni a fürdő fejlesztéséhez szükséges pénzeket, hogy a bérlőktől 10 évre előre szerette volna beszedni a bérleti díjat.

 

Öllős Csaba

 

Hakszer Roland a dunaszerdahelyi birkózóklub vezetője, Őri Rita helyi aktivista, mindketten független önkormányzati képviselők Dunaszerdahelyen.

 

Hakszer Öllős Csaba pártfogoltjaként általában polgármester-jelöltként is szerepel Dunaszerdahelyen. Jellemzően a jelenlegi városvezetéssel és Világi Oszkár érdekeltségeivel kapcsolatban fogalmaz meg kritikát.

 

Témád van? Keresd a Körképet!

 

Őri Rita az oktatási és kulturális, valamint az ifjúsági- és sportbizottság tagja. Hakszer a városi tanácsban, valamint a városfejlesztési bizottságban dolgozik.

 

 

A készülő új párt megbízott első embere, Öllős Csaba maga is megpróbálkozott már korábban azzal, hogy bevegye a városi hivatalt. Sikertelenül. Ezúttal közösen új magyar párt alapításába fogtak.

 

Öllős neve mellett a cégjegyzékben 11 vállalkozás szerepel. Ebből több már nem aktív.

 

Az Innovation Center nevű cége évente mintegy 700 ezer eurós forgalmat bonyolít le.

 

A párt bejegyzéséhez szükséges aláírások összegyűjtését így várhatóan összekötik majd az október 29-i önkormányzati választásokkal.

 

A Körkép.sk megkereste az előkészítő bizottság tagjait, hogy mondják el elképzeléseiket a párt alapításáról. Öllős Csaba egyelőre nem kívánt bővebben nyilatkozni. Annyit mondott, hogy a pártalapítás komoly dolog, melynek részleteiről hamarosan a sajtónyilvánosság elé áll. Hakszer Roland szintén korainak tartotta még a reagálást.

 

A témával még foglalkozunk.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Mihályi Molnár László
2022. aug. 30. 13:47

Nagyon viszket a tenyerük, vagy üres a zsebük, vagy csak feltűnési megalománia? Egy dolog elégedetlennek lenni a helyzettel, másik dolog viszont a valóságlátás, realitásérzék! Ha ez hiányzik, akkor jobb, ha csak beülnek közösen vedelni egy negyedosztályú kocsmába. Abból a magyarságnak nagyobb nyeresége lehet!

Dodo
2022. aug. 30. 15:57

Partalapitas komoly dolog es komoly felelos szemelyekkel amit most nem latni inkabb csak okoskodast.Ez a magyarsagon nem fog segiteni sot meg jobban megkever. Kellene valamit kezdeni de felelosegteljesen.

Petike
2022. aug. 30. 17:19

mi ez valami új vicc minek egy új párt

B.Zoltán
2022. aug. 30. 19:09

Nem tudják, hogy mit akarnak, minek akarják, kinek akarják, kivel akarrják,miből akarják.....!? Akkor inkább ne akarják !!!

Attila Sz
2022. aug. 31. 08:20

Ennek a Hakszernak is annyi ideje lehet itt a Városházán,hogy még pártalapitason is van ideje gobdolkodni....Hájos Polgi úr,hát nézzen már legyenszives ezeknek a semmirekellő embereknek a körmére ott a Városházán,hogy mit csinálnak ezek ugy egész nap a fizetésükért.

    Sasa
    2022. aug. 31. 10:56

    Attila, legyszives ne kezd itt a Hajossal, komolyan. Ideje lenne latni mi tortenik a varoshazan. Szaz eve ugyanazok az emberek, es tok mindegy csinalnak vagy nem csinalnak vmit akkor is bevalasszak oket, mert MKP, mert osszefogas, mert Szovetseg satobbi. KI kepviseli szerinted ott az valasztok erdekeit? Hajos? vagy az MKP bagazs??? vicc

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket