Nyitókép: Facebook (Őri Rita)

 

Jó napot Gizka néni. Támogatná aláírásával az új magyar párt megalakulását?

Magyar párt? Milyen magyar párt?

Magyar Regionális Párt (MRP) a neve és a magyarlakta régiók érdekeit képviseli!

 

Ilyen és ehhez hasonló diskurzusok várhatók hamarosan Felvidék-szerte a magyarlakta térségekben. A Körkép.sk információi szerint ugyanis dunaszerdahelyi személyek pártalalapításra adták a fejüket. A cél 10 000 aláírás összegyűjtése, ami egy párt bejegyzéséhez szükséges. Az erről szóló szándéknyilatkozatot augusztus 16-án már be is nyújtották a belügyminisztériumba.

 hirdetes_300x300  

 

Tizenöt politikai párt van születőben Szlovákiában

 

Öllős Csaba, Hakszer Roland, Őri Rita és jogászként Malý Dominik. Ők négyen alkotják az MRP előkészítő bizottságát.

 

Kik is ők?

 

Öllős Csaba dunaszerdahelyi vállalkozó, leginkább talán a dunaszerdahelyi fürdő korábbi, évekkel ezelőtti igazgatójaként ismert, amikor úgy próbálta megszerezni a fürdő fejlesztéséhez szükséges pénzeket, hogy a bérlőktől 10 évre előre szerette volna beszedni a bérleti díjat.

 

Öllős Csaba

 

Hakszer Roland a dunaszerdahelyi birkózóklub vezetője, Őri Rita helyi aktivista, mindketten független önkormányzati képviselők Dunaszerdahelyen.

 

Hakszer Öllős Csaba pártfogoltjaként általában polgármester-jelöltként is szerepel Dunaszerdahelyen. Jellemzően a jelenlegi városvezetéssel és Világi Oszkár érdekeltségeivel kapcsolatban fogalmaz meg kritikát.

 

Témád van? Keresd a Körképet!

 

Őri Rita az oktatási és kulturális, valamint az ifjúsági- és sportbizottság tagja. Hakszer a városi tanácsban, valamint a városfejlesztési bizottságban dolgozik.

 

 

A készülő új párt megbízott első embere, Öllős Csaba maga is megpróbálkozott már korábban azzal, hogy bevegye a városi hivatalt. Sikertelenül. Ezúttal közösen új magyar párt alapításába fogtak.

 

Öllős neve mellett a cégjegyzékben 11 vállalkozás szerepel. Ebből több már nem aktív.

 

Az Innovation Center nevű cége évente mintegy 700 ezer eurós forgalmat bonyolít le.

 

A párt bejegyzéséhez szükséges aláírások összegyűjtését így várhatóan összekötik majd az október 29-i önkormányzati választásokkal.

 

A Körkép.sk megkereste az előkészítő bizottság tagjait, hogy mondják el elképzeléseiket a párt alapításáról. Öllős Csaba egyelőre nem kívánt bővebben nyilatkozni. Annyit mondott, hogy a pártalapítás komoly dolog, melynek részleteiről hamarosan a sajtónyilvánosság elé áll. Hakszer Roland szintén korainak tartotta még a reagálást.

 

A témával még foglalkozunk.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.