Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Az ellenzéki Smer-SD vezetője, Robert Fico mindkét javasolt kérdéssel azonnali népszavazás kiírására szólította fel Zuzana Čaputová államfőt. Ezt szerdán az OĽANO feltételeivel kapcsolatban nyilatkozta, melyek teljesítése esetén Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter hajlandó távozni a kormányból.

 

Fico szerint csak közvetlen demokratikus megoldás vezethet a politikai „gyerekek“ okozta példátlan kormányválság megoldásához.

 

„Az első számú népszavazási kérdés, amelyet 406 ezren kérnek, nagyon egyértelműen a jelenlegi kormány azonnali lemondásához vezet, ami az egyetlen észszerű megoldás. Ezt előrehozott parlamenti választásnak kell követnie“

 

 hirdetes_300x300  

– véli Fico.

 

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök bejelentette, hogy amennyiben az OĽANO által javasolt, az embereket segítő és az államháztartás védelmét szolgáló intézkedéseket az SaS-nek köszönhetően jóváhagyják, Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter kész távozni a kormányból Richard Sulíkkal (SaS) együtt.

 

Az ellenzéki Smer-SD képviselői és a petíciós bizottság tagjai a múlt héten 406 039 aláírást adtak át az elnöki palotában a kormány bukása és a Szlovák Köztársaság alkotmányának megváltoztatásáról szóló népszavazás kihirdetésére. Az ellenzék népszavazás útján szeretné elérni az előrehozott választásokat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!