Nyitókép: Körkép.sk

 

Rimaszombatban is alakulnak a választási koalíciók

 

Az októberi helyhatósági választásokra augusztus 30-ig kellett leadni a választási listákat. Rimaszombatban az Aliancia-Szövetség párt Alternatíva 2022 néven további, jobbára a politikai spektrum közepén álló párttal kötött választási koalíciót. Ezek a pártok a Szövetség-Aliancián kívül a következők: OĽaNO, Za ľudí, SaS, KDH, Progresívne Slovensko, Spolu.

 

Saját polgármester-jelöltjük nem lesz, ellenben 5 választási körzetben 20 képviselőjelöltet indítanak. Pénteken délelőtt sajtótájékoztatót tartottak, amelyen beszámoltak a koalícióról, ismertették elképzeléseiket és bemutatták jelöltjeiket is.

 hirdetes_300x300  

 

 

 

Kurincon a Zöld-Víz üdülőövezet területén megtartott sajtótájékoztatót Obaidullah Mir nyitotta meg, aki a Za ľudí párt képviselőjelöltje a koalícióban. Kiemelte, hogy széles koalíciót alakítottak annak érdekében, hogy hatékonyan tudjanak dolgozni Rimaszombat érdekében.

 

„Nem szeretnénk sokat ígérni, de a jelöltek kora, szakmaisága és elkötelezettsége azt jósolja, hogy képesek vagyunk a fejlesztésre. Széppé szeretnénk tenni a várost, hogy láthatóvá váljon az egész országban”

 

mondta Obaidullah Mir.

 

Halász Attila, a Szövetség-Aliancia képviselőjelöltje a koalíción belül arról beszélt, hogy ezt a választási együttműködést tartották észszerűnek. Elsősorban Kurincot szeretnék fejleszteni, télen is használhatóvá tenni, de van mit tenni a munkahelyteremtés terén is.

 

„A városnak fejlődnie kell, ehhez nagy lehetőség az Alternatíva 2022 koalíció. Szeretném a választókat arra biztatni, hogy a koalíciónk által kínált jelöltekre szavazzon az októberi választásokon”

 

– fogalmazott Halász.

 

 

Megtudtuk tőle azt is, meg szeretnék megszólítani az induló 6 polgármester-jelöltet, hogy lakossági fórumon belül válaszolják meg a koalíció által feltett kérdéseket. A válaszok alapján döntik majd el, hogy kit is fognak támogatni közülük a választásokon.

 

Az Alternatíva 2022 választási koalíció képviselöjelöltjei:

 

  1. számú választókörzet Rigó Ladislav, Molnár Zoltán, Iveta Komorová
  2. számú választókörzet Zsolt Főző, Mikuláš Csirmaz, Branislav Veselko, Július Vrábeľ
  3. számú választókörzet Ferenc Auxt, Kristián Szabó, Jozef Hrablay, Obaidullah Mir
  4. számú választókörzet Attila Halász, Jozef Juhász, Viliam Vaš, Róbert Szókovács, Viera Dankovičová, Branislav Bukviar
  5. számú választókörzet Zoltán Cziprusz, Tomáš Sliva, Tibor Mihály

 

 

A Körkép.sk megkérdezte Halász Attilát, a Szövetség-Aliancia jelenlévő járási elnökét, mi a véleménye a párt központjában az utóbbi napokban kialakult éles ellentétekről.

 

„Nagyon sajnálatosnak tartom. Mi, itt Rimaszombatban igyekszünk körültekintően, kompromisszumkészen és konfliktusmentesen dolgozni. Úgy érzem sikerül, ennek eredménye a koalíció is, amelynek a jelöltjeit most mutattuk be. Őszintén remélem, a választók is így látják majd a tevékenységünket, és ránk fognak szavazni a választásokon”

 

– válaszolt a Körkép.sk kérdésére Halász Attila.

 

Mede Géza

Képek: a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.