Nyitókép: TA3, reprofoto

 

Pellegrini szerint Hegernek bizalmi szavazást kellene kérnie magával kapcsolatban a parlamentben. Ezzel megmutathatná, hogy van-e mögötte valós parlamenti többség és megelőzhető lenne, hogy szavazásról szavazásra vásárolják meg a képviselőket – javasolta a TA3 Politikában című műsorában a Hlas-SD elnöke annak ellenére, hogy semmilyen törvény erre nem kötelezi Eduard Hegert.

 

A Pellegrinivel szemben zavaróan szervilis hírcsatorna egymás után dobálta fel a magas labdákat a korábbi miniszterelnöknek.

 

A kérdésre, hogy hajlandó-e támogatni egyes szavazásokat a parlamentben, azt javasolta, hogy előrehozott választásokról szóló egyezség esetén bizonyos jogszabályoknál számíthatnak a Hlas-SD szavazataira.

 hirdetes_300x300  

 

Előrehozott választások azonban legkorábban fél év múlva lehetnek. Addig az energiaválság el is múlhat. Mit oldana meg így bármilyen előrehozott választás? Pellegrini az erre vonatkozó kérdésre nem adott választ.

 

Čaputovával és a népszavazással kapcsolatban úgy látja, hogy kár volt megkérdezni a kérdéssel kapcsolatban az Alkotmánybíróságot, és ki kellett volna hirdetnie a népszavazást. Azzal, hogy ez alkotmányos aggályokat vált ki, Pellegrini nem foglalkozott.

 

Robert Fico szélsőségesekkel (Republika) való kokettálására azt mondta, hogy a Hlas ilyet nem csinál, és náluk éles vonal választja el a velük való együttműködést. Pellegrini szerit Robert Fico puszta számításból kokettál a fasisztákkal, ami Pellegrini szerint nagyon veszélyes és egyirányú út.

 

Ő maga azonban szintén nem zárta ki az együttműködést a Republika fasisztáival. Ilyen összefüggésben csak két pártot, az OĽaNO-t, és a parlamenti küszöb alatt található Kotleba-féle ĽSNS-t említette.

 

Elmondta azt is, hogy ha a következő parlamenti választás a konzervatív–liberális értékek összecsapásáról fog szólni, az rossz választás lesz. Hangsúlyozta, hogy a Hlas autonóm politikát folytat és széles koalíciós potenciállal kíván rendelkezni. Nem akarnak ugyanis abba a hibába beleesni, hogy megnyerik a választásokat, de kormányt nem tudnak alakítani

 

Az OĽaNO 10 pontos programját úgy látja, hogy egyes pontjai logikusak, de értékrend szerint „ez üzenet az SaS-nak, hogy mi soha nem fogunk megegyezni, távozzatok, sziasztok”.

 

A műsor végén az SaS elnökét, a leköszönt gazdasági minisztert, Richard Sulíkot is kritizálta azért, hogy ársapka helyett 55 százalékos gáz és 80 százalékos villanyáremelkedésre van kilátás.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.