Nyitókép: SITA/Andrea Mezeiová

 

Milan Krajniak munkaügyi miniszter, a Sme rodina mozgalom alelnöke szerint amennyiben a kisebbségi kormány nem fog működni, illetve nem fognak tudni törvényeket elfogadni a parlamentben az emberek megsegítésére, akkor valószínű, hogy előrehozott választásra kerül sor. Erről az RTVS 5 perc múlva 12 c. műsorában számolt be. Vitapartnere, az ellenzéki Juraj Blanár (Smer-SD) szerint a Smer kisebbségi kormány esetén támogatni fogja az embereket segítő törvényeket.

 

Krajniak szerint a Sme rodina arra számít, hogy hétfőn (szeptember 5-én) a három SaS-es miniszter lemond. Tisztázta: a mozgalom az SaS esetleges koalícióból való kilépése után szeretné bemutatni partnereinek elképzeléseit a kisebbségi kormányban való működésről.

 

„Ezek nem feltételek, hanem a mi elképzeléseink, amit jelenleg a kormánynak és a parlamentnek jóvá kell hagynia ahhoz, hogy segíteni tudjunk az embereken”

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá. Kijelentette, hogy egyebek mellett az energiaárak befagyasztásáról, egzekúciós amnesztiáról vagy a szülői bónuszról van szó.

 

Blanár bírálta a jelenlegi koalíciót, amiért nem vezették be korábban az embereket segítő intézkedéseket. „Ez a kormány elpazarolt két hónapot. Ahelyett, hogy segített volna, zsaroltak“ – zárta szavait.

 

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Smer-SD tavaly szeptember óta több rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezte ebben a kérdésben. Blanár szerint az előrehozott választások jelentik a megoldást.

 

A vitapartnerek a szlovák nemzeti felkelés 78. évfordulója alkalmából rendezett hétfői (augusztus 29-i) ünnepségről is beszéltek. Blanár bírálta, hogy a nyilvánosság nem vehet részt a besztercebányai ünnepségeken. Véleménye szerint a koalíció fél a polgároktól. Krajniak úgy reagált, hogy a Sme rodina nem fél a találkozásoktól, és mozgalmuk több nyilvános rendezvényére is rámutatott. Blanár kijelentette: nem lát kivetnivalót abban, hogy az orosz nagykövet részt vett az SNP Smer-SD zólyomi ünnepségén. „Meghívtuk a volt Szovjetunió összes országát, amelyek felszabadították Szlovákiát“ – tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!