Belföld

Eduard Heger miniszterelnök nem lát okot az orvosok felmondására

Szerinte a jelenlegi kormány kiterjedt reformokon dolgozik az egészségügyben.

Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök nem lát okot az orvosok felmondására. Szerinte a jelenlegi kormány kiterjedt reformokon dolgozik az egészségügyben.

 

„Semmi értelmét nem látom annak, hogy az orvosok egy olyan kormány idején mondjanak fel, amely óriási lépéseket tesz az egészségügyben. Ez nem fair az emberekkel szemben“

 

– jelentette ki Heger keddi sajtótájékoztatóján.

 

Heger szerint az egészségügy az egyik legfontosabb prioritás a kormány számára. „Az előttünk lévő kormányok nem foglalkoztak az egészségüggyel, ezért elhanyagolt maradt“ – mutatott rá.

 

Kiemelte, a kormány dolgozik a reformokon, de ezekhez idő kell. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a történelem legnagyobb béremelésére vonatkozó javaslatot terjesztették elő az orvosoknak.

 

A kormányfő bírálta az orvosszakszervezet vezetőjét, Peter Visolajskýt is, amiért az orvosok tömeges elbocsátásával fenyegetőzött. „Helyénvaló az a kérdés, hogy Visolajský úr miért nem kérte fel a korábbi minisztereket, hogy kezdjék meg ezeket a reformokat, és miért nem fenyegette meg az orovosk felmondásával a korábbi tárcavezetőket az elmúlt évben“ – tette hozzá a kormányfő.

 

Boris Kollár házelnök és a Sme rodina mozgalom vezetője még a mai nap folyamán tárgyalni akar a miniszterelnökkel az orvosok tömeges felmondásával kapcsolatban. Szerinte ezt a problémát meg kell oldani.

 

„A miniszterelnök és a pénzügyminiszter felvállalta ezt az ügyet, most be is kell fejezniük. Nem hagyhatjuk romokban az egészségügyet“

 

– mutatott rá Kollár.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket