Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Mély alkotmányos, de társadalmi és gazdasági válságnak is a tanúi vagyunk. A Smer-SD felteszi a kérdést, hogy pontosan mi az SaS célja a kormányból és a koalícióból való távozásával, ha Richard Sulík azt állítja, ellenzéki politikusként soha nem fogja megszavazni a miniszterelnök és a kormány visszahívását. Robert Fico, a Smer-SD elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta: „az SaS úgy viselkedik, mint egy előnyökkel rendelkező barátnő“.

 

Fico szerint az SaS elnöke nem Igor Matovič (OĽaNO) elől menekült, hanem az energiaszektorban kialakult helyzetért való felelősség elől.

 

„Sulík úr egy kis politikai kölyök, és mindig is ilyen kis politikai kölyök volt“

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki Fico.

 

Hozzátette: átverte azokat, akik a kormánykoalícióra szavaztak. Ha meg akarnák oldani a kormányválságot, akkor a kormány megbuktatása mellett szavaznának, vagy támogatnák a Sme rodina elnökének, Boris Kollárnak az alkotmánymódosító javaslatát, ami lehetővé tenné az előrehozott választások megtartását.

 

Fico szerint Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnököt már „megfertőzte az őrület“, mert a történtek a kormányfő lemondásához kellene, hogy vezessenek. Fő megoldásnak az előrehozott választásokat jelölte meg.

 

Egyúttal felszólította Sulíkot, hogy ellenzékiként támogassa az alkotmánymódosítást, és szavazza meg a Roman Mikulec belügyminiszter ellen indított bizalmatlansági indítványt. Fico szerint a Smer nem kívánja támogatni Sulíkot a „politológiai csodájában“, vagyis abban, hogy az ellenzékben fog dolgozni, de jelöltjei a posztjukon maradnak.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.