Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök – akit az államfő ideiglenesen az oktatási minisztérium vezetésével is megbízott – arról biztosított, hogy az energiaárak emelkedése miatt nem zárnak be iskolákat. Szerdán utasítást adott minden iskolának, hogy adjanak pontos tájékoztatást éves áramfogyasztásukról.

 

„Hogy ki tudjuk számolni, milyen hatással lesznek a költségvetésekre”

 

– magyarázta Heger. Elmondta, hogy ezeknek az információknak az elkövetkező napokban rendelkezésre kell állniuk. Ha meglesz, továbbítja őket a gazdasági tárcának és a pénzügyminisztériumnak.

 

 hirdetes_300x300  

Heger szerint azt sem fogják megengedni, hogy újrainduljon a távoktatás. Megismételte, hogy az egészségügy és az oktatás nemcsak az ő, hanem a kormány számára is prioritást élvez.

 

„Azt gondolják, hogy hagyjuk megfagyni a diákokat az iskolákban? Azt gondolják, hogy hagyjuk megfagyni a betegeket a kórházakban? Semmi esetre sem”

 

– jelentette ki, hozzátéve, hogy az intézkedéseket akkor fogják elkészíteni, ha látják, hogyan alakul a vita az európai térben. A kormányfő szerint az egyetemi rektoroknak nem kell pánikba esniük.

 

A Szlovák Rektori Konferencia (SRK) arra figyelmeztet, hogy Szlovákiában az egyetemeket az összeomlás fenyegeti. Ezért felszólította a kormányt, hogy fordítsa meg finanszírozásuk negatív alakulását, vagy kompenzálja az energiaválság okozta hiányokat. Ha ez nem történik meg, november 17-től leállítják a tanítást az egyetemeken.

 

Drámai bejelentés érkezett a főiskoláktól: összeomlás fenyegeti a felsőoktatást

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!