Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A hétfői koalíciós tanácson a koalíció képviselői elsősorban az energiaválsággal kapcsolatos intézkedésekkel fognak foglalkozni, de az idősek és az alacsony jövedelmű háztartások második inflációellenes segélycsomagjának előkészítése is terítéken van – mondta Juraj Šeliga, a Za ľudí párt parlamenti képviselője.

 

„A legkiszolgáltatottabbaknak segítő kezet kell kapniuk az államtól. Az időseknél rendkívüli segélyről van szó, az alacsony jövedelmű családok esetében pedig lakhatási támogatásról, rendkívüli gyermekgondozási segélyről, illetve egyéb módosításokról”

 

– mondta Šeliga a TASR-nek, hozzátéve, hogy több forgatókönyvet készítette elő. „De jelenleg az inflációellenes segély második köre a prioritásom“ – tette hozzá.

 

 hirdetes_300x300  

Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője szerint a koalícióval egyelőre csak elektronikusan tárgyalnak, személyes meghívást nem kaptak. Pénteken (szeptember 16-án) az SaS megállapodott a koalíciós pártokkal abban, hogy segítik a keddi (szeptember 20-i) parlamenti ülés megnyitását. A törvénytervezetekről és azok támogatásáról is tárgyaltak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!