Nyitókép: Körkép.sk

 

Szeptember 22-én Komáromban tartotta alakuló, első rendezvényét a Felvidéki Gazdasági Fórum. A meghívott vendégek, felvidéki vállalkozók, polgármesterek mellett jelen volt és beszédet tartott Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, valamint Forró Krisztián, a Szövetség-Aliancia elnöke is.

 

A Felvidéki Gazdasági Fórum célja, hogy felvidéki mentorprogram folytatásaként közös platformot, alkalmat kínáljon a felvidéki vállalkozók közötti együttműködésre, a vállalkozókat érintő aktuális kérdések közös megoldáskeresésére.

 

 hirdetes_300x300  

 

Forró Krisztián, a Szövetség-Aliancia elnöke nyitóbeszédében úgy fogalmazott, meg kell tartanunk a bástyáinkat, és ahol csak lehet, tovább kell erősödni. Október 29-én az a tét, hogy a magyar Szövetség képviselői ismét erős frakciókat alakíthassanak a megyei testületekben, és megkerülhetetlenné kell tenni a magyar érdekképviseletet.

 

„A magyar Szövetség számára az őszi helyhatósági választás a tűzkeresztség, az első komoly megmérettetés. Az önök bizalmából az eredmények igazolni fogják a magyar egységpárt erejét a magyar közösség érdekében. A lendület nem törhet meg. Közösségünk számára létérdek a csoportos parlamenti képviselet,”

 

–  szólt a jövőbeli ambíciókról Forró, miközben a másik két platform, a Most-Híd és az Összefogás az elmúlt hetekben a média nyilvánossága előtt helyezte kilátásba az MKP-tól külön utas politizálását, nem kizárva annak lehetőségét sem, hogy az október 29-i választások után kilépnek a Szövetségből.

 

 

Forró ennek ellenére bízik a jó eredményben úgy megyei, mint önkormányzati szinten.

 

 „Számíthatnak ránk, mi is számítunk önökre. Csakis együtt, közösen fog sikerülni”

 

– zárta beszédét Forró.

 

 

Potápi Árpád János köszöntőjében rámutatott a gazdasági vállalkozásokat összefogó hálóra, melyet az elmúlt időszakban szőtt a Miniszterelnökség. Ennek egy újabb állomása a gazdasági fórum, mely magyar családoknak munkát adó magyar vállalkozók munkáját segíti.

 

„A Szövetség létrehozásának az oka, hogy a magyarokat egységbe tegyük. A leendő parlamenti választásokon a magyar nemzeti közösséghez tartozók csak úgy tudják saját nemzetüket képviselni, ha a magyarok képviselői visszakerülnek a pozsonyi törvényhozásba. Ha nincs összefogás, akkor nem fognak visszakerülni.”

 

Teljesen mindegy, hogy 4,8 százalékot ér el egy párt vagy 2 százalékot. Ez a futtotak kategóriájába tartozik. Az a lényeg, hogy egy 8 százalékos nemzeti közösségnek akár 8 vagy több százalékos parlamenti képviselete legyen – emelte ki.

 

„Egy-egy nemzeti közösség nem tud eltartani több pártot”

 

– zárta Potápi, aki szerint az egyéni nézeteltéréseket félre kell tenni a parlamenti siker érdekében. Az október 29-i összevont választásokat Potápi egyúttal fokmérőnek nevezte a következő időszak szempontjából.

 

A rendezvény keretében többek között Merre tart a világ? – Gazdasági trendek 2022 címmel előadást tartott, Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója, valamint Gundel Takács Gábor ismert műsorvezető, sportriporter is, aki a kapcsolati tőke fontosságáról beszélt.

 

Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója. Kép forrása: Körkép.sk

 

Gundel Takács Gábor előadása közben. Kép forrása: Körkép.sk

 

Forrás: Körkép.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.