Belföld

A Smer-SD összes képviselője támogatja Igor Matovič leváltását, bár csak olcsó színháznak tartják

Ők az előrehozott választásokért küzdenek és nem akarják az SaS visszatérését

Nyitókép: sme.sk

 

A Smer-SD támogatja Igor Matovič leváltását, az előrehozott választások feltétele nélkül azonban csak olcsó színházról van szó, haszon nélkül – írta közösségi oldalán a baloldali párt.

 

Robert Ficoék emlékeztettek, hogy Erik Tomáš (Hlas-SD) nyíltan elismerte, nincs semmilyen megegyezésük az SaS-szel az előrehozott választásokról. A Smer szerint azonban ez lenne az egyetlen kiút az alkotmányos, kormány- és társadalmi válságból.

 

“A Smer-SD elutasította az SaS eredeti elképzelését, miszerint az I. Matovič előrehozott választások feltétele nélküli menesztésére irányuló indítványt csak a Smer-SD képviselői és a P. Pellegrini körüli független képviselők írhatják alá, kijelentve, hogy a visszahívás eredménye az SaS visszatérése lesz a kormánykoalícióba és a kormány agóniájának folytatása 2024 márciusáig”

 

fogalmaznak Ficoék azzal, hogy ők az előrehozott választásokért küzdenek és nem akarják az SaS visszatérését, amely ugyanolyan felelősséget visel a Szlovákiában uralkodó tragikus fejleményekért.

 

A Smer közleményében kifejtette, hogy mint a legerősebb ellenzéki párt, örülnének, ha a Hlas vagy az SaS olyan információkkal szolgálna, amely szerint Matovič visszahívási kísérlete, melyet Sulík kezdeményezett Pellegrinivel együttműködve, csak a politikai realitás meg nem értésének eredménye, vagy a Hlas igyekezett bebiztosítani a választások utáni együttműködést a liberálisokkal.

 

Mint írják, Matovič leváltása önmagában nem old meg semmit, ennek ellenére mind a 27 képviselőjükkel támogatni fogják a parlamentben az indítványt.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket