Nyitókép: Imhd.sk/ Tragáčik felvétele

 

Még forgalomba sem álltak a szlovák főváros legújabb, nemrég leszállított török Otokar Kent C18/75 típusú csuklós autóbuszai, a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) máris a csuklós autóbuszpark további fiatalításán gondolkodik.

 

A DPB jelenleg háromszáz csuklós autóbuszt üzemeltet, amelyek mindegyike dízelmotoros, ebből a következő években mintegy 140 darab SOR és Mercedes márkájú járművet kellene lecserélni, amelyek már 10-12 éve üzemelnek. Egy részüket új hibrid csuklós trolibuszok váltják, amelyek átadása 2023-ban várható, a többieket pedig a következő években váltanák új gyártású, modern autóbuszokkal.

 

Annak érdekében, hogy az EU-s pénzügyi források megszerzése biztosított legyen, a DPB már megkezdte az új dízel és földgáz-meghajtású járműveket érintő tenderek előkészítését. A dízeles autóbuszok esetében legfeljebb 100 jármű vásárlását lehetővé tévő kiírás, a földgáz meghajtású buszok esetében pedig legfeljebb 150 jármű vásárlására vonatkozó tender előkészítése van folyamatban. A szerződések becsült összértéke több mint 85 millió euró.

 hirdetes_810x300  

 

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat évek óta folyamatosan fiatalítja a járműflottáját. Az új autóbuszok mellett hamarosan trolibuszok és villamosok is érkeznek a szlovák fővárosba.

 

Körkép.sk, Imhd.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.