Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök szükségtelennek tartja Igor Matovič pénzügyminiszter visszahívását. Szerinte a parlamentnek először Szlovákia valódi problémáinak megoldására kell összpontosítania, és csak ezután jöhetnek a politikai csatározások. Ezt az RTVS Szombati dialógusok c. rádióműsorában nyilatkozta.

 

„Szlovákia igazi problémája az, hogy átvezesse a polgárokat az energiaválságon. Ott fontos a kormány és a parlament összetartása anélkül, hogy a politikai trikókat néznénk. Aztán, ha ezt megoldjuk, megtörténhetnek a politikai csatározások. De ma ennek nincs itt az ideje”

 

– hangsúlyozta a műsorban a kormánykabinet vezetője. A pénzügyi tárca vezetőjének visszahívására vonatkozó javaslatról kedden (október 4-én) szavaz a parlament.

 

 hirdetes_810x300  

Heger megérti, hogy a tömeges felmondást benyújtó orvosok túlterheltek, és változást akarnak látni. Szerinte azonban az egészségügyi miniszter feladata, hogy megmutassa nekik, mennyi munkát végeztek már el az érdekükben. Említést tett az infrastruktúrára szánt több mint egymilliárd euróról az újjáépítési alapból, vagy az orvosok fizetésének jelentős emeléséről és a ledolgozott évek után járó bónuszokról. Éppen ezért nem tartja tisztességesnek a tömeges felmondások benyújtását.

 

Biztosított továbbá, hogy az emelkedő energiaárak miatt november 17-től nem zárnak be egyetemeket.

 

„Finanszírozni fogjuk az energiaigényüket. Ezzel tisztában vagyunk“

 

– mutatott rá. Az új oktatási miniszter kinevezése után megbeszélést hirdet a rektorokkal az egyetemek energiaválságon való átvezetésének tervéről.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!