Nyitókép: tvnoviny.sk

 

Több forrás is megerősítette, hogy a vasárnap esti, tragikus kimenetelű gázolásos balesetet Dušan Dědeček, a Szlovák Siketolimpiai Bizottság (Slovenský deaflympijský výbor) főtitkára okozta.

 

Amint arról korábban beszámoltunk, vasárnap este 22 óra után a pozsonyi Zochova utcán található buszmegállóba hajtott egy ittas sofőr. A tragédiában öten meghaltak, két áldozat állapota súlyos, mesterséges kómában tartják őket.

 

Ivan Husár, az SaS kotábbi sportért felelős államtitkára közösségi oldalán arról számolt be, hogy a volán mögött a Szlovák Siketolimpiai Bizottság főtitkára, Dušan Dědeček ült. Közlésében a TV JOJ24-re hivatkozik.

 

 hirdetes_300x300  

A jelek szerint Dědeček mellett fia, Lukáš ült, aki a Szlovák Siketolimpiai Bizottság ellenőri funkcióját tölti be. Mindkét férfi alkoholos befolyásoltság alatt állt. A sofőr vérében 1,6 ezreléknyi alkoholt mértek. Utastársát (fiát) sérülésekkel kórházban kezelik.

 

A rendőrök a baleset helyszínéről toxikológiai vizsgálatra vitték Dědečeket, aki a kiérkező mentősökkel és rendőrökkel szemben is agresszívan lépett fel.

 

Hamran István országos rendőrfőkapitány szerint a helyszínen nem találtak féknyomokat, Dědeček a megengedettnél jóval gyorsabban ment autójával.

 

Az áldozatok a hírek szerint diákok voltak, két egyetemista ma ült volna be először a Komenský Egyetem padjaiba.

 

Egy biztonsági kamera rögzítette a pozsonyi gázolást – VIDEÓ

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!