Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az ellenzéki Smer-SD megállapodást javasol a kormánypártok vezetői, a parlamenti ellenzéki pártok és a független képviselők között. Erről a párt vezetője, Robert Fico tájékoztatott a közösségi oldalán. Ebben a szükséges törvények támogatásáról és az előrehozott választások eléréséről beszél.

 

A megállapodás része annak biztosítása, hogy a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa képes legyen elfogadni a szükséges törvényeket az áremelés ellen és az elegendő energia érdekében, amiben a felek megállapodnak. A megállapodás második pontja a pontos jogalkotási eljárás meghatározása, amely a 2023-as év első felében előrehozott választásokhoz vezet.

 

Fico kijelentette, hogy a Smer-SD segítőkész lesz az áremelések elleni küzdelemben.

 hirdetes_300x300  

 

„De nem látunk okot arra, hogy életben tartsuk ezt az inkompetens és szolgalelkű kormánybandát“

 

– írta, hozzátéve, hogy a kormánykoalíció, amelynek nincs többsége, hirtelen az ellenzékre mutogat, hogy legyen felelős és tartsa hatalmon „a kormány romjait“.

 

Az OĽaNO elutasítja Fico „seftelését“

 

Az OĽANO elutasítja Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnökének „seftelését“.  Állítása szerint nem az emberek megsegítése a célja, hanem a személyes védelem biztosítása a törvényekkel szemben.

 

Az OĽANO mozgalom minden parlamenti párttól azt várja, hogy megszavazza a lakosság és a gazdaság támogatását célzó javaslatokat. Ha ezt nem teszik meg, szembeszállnak az állam és a polgárok érdekeivel.

 

„Megértjük, hogy a szélsőségeseket tömörítő maffia fél az igazságszolgáltatástól, ezért óriási érdeke fűződik Eduard Heger (OĽANO) kormányának megdöntéséhez. A közvélemény demokratikus részének pedig nagyon oda kell figyelnie arra, hogy kik kívánnak nekik ebben segíteni“

 

– konstatálta az OĽaNO.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.