Nyitókép: Körkép.sk

 

Felfokozott hangulatban, ritkán látható közérdeklődés mellett zajlott tegnap Komáromban, a Tiszti pavilonban a város polgármesterjelöltjeinek vitája.

 

A Körkép.sk három meghívott jelöltje közül végül kettő vett részt a beszélgetésen, Keszegh Béla, a város jelenlegi első embere és független polgármesterjelöltje, valamint Bauer Ildikó, a Szövetség-Aliancia polgármesterjelöltje.

 

A közel kétórás, helyenként parázs vitával fűszerezett műsort élőben közvetítettük a legnagyobb megosztó oldalon.

 hirdetes_300x300  

 

 

Komáromban összesen öten mérkőznek meg a polgármesteri székért. Közülük az általunk három legesélyesebbnek tartott személynek küldtünk meghívót a mai beszélgetésre. Az előkészületek lezárultáig ketten jelezték, hogy elfogadják a meghívást. Ők ültek az asztalnál. A további három személy más hírcsatornák hasonló eljárásához hasonlóan írásban kap lehetőséget, hogy kifejtse elképzeléseit a Körképen.

 

A műsorban öt témakör érintésével kérdeztük a jelölteket, ők maguk is feltehettek 1-1 kérdést egymásnak, majd olvasóink és a jelenlévők kérdései következtek.

 

A beszélgetés során a felek kifejtették nézeteiket arról, hogy miért vállalták a megmérettetést az idei választásokon.

 

Elmondták, hogy komáromiként mit tettek eddig a városért az elmúlt időszakban. Majd a választási programjaik részletes bemutatása következett.

 

A műsorban az olyan érzékeny témákat se kerültük meg, mint a kampányfinanszírozás, a transzparencia, városi cégek, mint például a KOMVaK működésének átláthatósága, vagy a komáromi telkek áron aluli eladása.

 

 

Szó esett az olyan általános politikai kérdésekről is, mint az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos álláspont, vagy a szankciókhoz való hozzáállás. A jelöltek a Körkép.sk kérdésére kifejtették véleményüket a Szövetség-Aliancia, illetve a kormánykoalíció jelenlegi állapotával kapcsolatban is.

 

A többi már a komáromiak döntésén, szavazatán múlik október 29-én.

 

A Körkép.sk köszöni Bauer Ildikónak és Keszegh Bélának, hogy elfogadta meghívásunkat a polgármesterjelölti vitára, olvasóinknak, nézőinknek pedig köszönjük a figyelmet.

 

Tartsanak velünk a továbbiakban is, kövessék podcast-adásainkat!

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.