Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az állami költségvetés bevételei és kiadásai idén mintegy 1,5 milliárd euróval emelkednek. Ez következik a 2022-es állami költségvetésről szóló törvény módosításából, amelyet kedden fogadott el a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának plénuma. A jelenlévő 97 képviselő közül 94-en szavaztak a javaslatra. Az anyag tartalmazza azoknak a kiadásoknak a szétírását is, amelyekre a pénzeszközöket felhasználják. A parlament rövidített jogalkotási eljárásban tárgyalt a törvénymódosító javaslatról.

 

A javaslat szerint 1,497 milliárd euróval nő az államháztartás bevételi főösszege, és ugyanennyivel nő a kiadási főösszeg is. Az ellenzéki SaS kérése alapján a törvénymódosítás pontosítja a kiadások megoszlását is.

 

A munka-, szociális- és családügyi minisztérium 207,6 millió eurót kap a 13. nyugdíj kifizetésére 2022 novemberében, valamint 190 millió eurót a veszélyeztetett csoportok kompenzációjára.

 hirdetes_300x300  

 

A gazdasági minisztérium 900 millió eurót kap a magas energiaárakkal küzdő cégek megsegítésére, az általános kincstári igazgatás fejezetben pedig 200 millió euró marad a közigazgatás kompenzációjára.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.