Nyitókép: Aktuality.sk

 

A pozsonyi Zámocká utcai kettős gyilkosság elkövetőjének apja úgy döntött, hogy megtöri a csendet és nyilvánosság elé áll. A melegbár előtt lövöldöző 19 éves elkövető apja az ĽSNS-hez tartozó Kompas rádiónak nyilatkozott. A párt vezetőjét, Marian Kotlebát állítólag közvetetten kérte meg a beszélgetés moderálására, amit Kotleba el is fogadott – írja az Aktuality.sk

 

A parlamenti választásokon a Vlasť párt színeiben induló Juraj Krajčík a beszélgetés elején őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. „Őszintén sajnálom, tudom, mit éreznek, mi is ugyanígy érzünk“ – kezdte az apa, aki egész végig úgy beszélt a fiáról, mint egy tisztességes fiúról, akit feleségével a legjobb tudásuk és lelkiismeretük szerint neveltek fel.

 

„Soha nem láttam őt erőszakosnak, épp ellenkezőleg. Juraj nem volt konfliktuskereső típus, nagyon érzékeny és tisztelettudó volt. Arra számítottam, hogy amikor pubertás lesz, problémák lesznek, de egyáltalán nem volt vele semmi probléma. 19 éves fiúként minden étkezés után köszönetet mondott”

 

 hirdetes_300x300  

– folytatta.

 

Fia állítólag soha nem ivott és nem is dohányzott, és azt is kizárta, hogy drogozott volna. Krajčík elmondása szerint, ha elment otthonról, este kilenc óra előtt mindig hazajött, majd a számítógépen játszott.

 

A tények mást mondanak

 

Az apa meg van győződve arról, hogy a fia nem gyilkolt.

 

„Ez az én véleményem. Ahogy aznap is viselkedett, nem hiszem el, hogy ezt ő tette, szerintem áldozatként bántalmazták őt“

 

– jelentette ki.

 

Krajčík rámutatott arra, hogy a fia holtteste – amelyre a gyilkosság másnapján találtak rá –„természetellenes“ pozícióban volt. A rendőrség szerint a fiatal fiú minden bizonnyal öngyilkos lett.

 

Az eddig ismert tények éles ellentétben állnak Juraj Krajčík verziójával. A fia ugyanis saját maga vallotta be a közösségi oldalán, hogy gyilkolt. Ráadásul a rendőrség állítása szerint a fiú az apja fegyverével követte el a gyilkosságot. Azt maga az apa is elismerte, hogy a fegyvere a gyilkosság napján eltűnt.

 

 „16.00 óra körül elment sétálni, mint mindig. Felvette a hátizsákját és elment, aztán történt, ami történt”

 

– emlékszik vissza a tragikus napra Krajčík. Állítólag a fegyverét széfben tartotta, bár nem kellett volna. Elmondása szerint a széf kulcsai egy másik széfben voltak.

 

„Nem fér a fejembe“ – tette hozzá. Ennek ellenére nem hiszi el, hogy a fia gyilkolt. Az apa azzal érvelt, hogy éppen ezen a héten lett volna a fia szalagavatója, amit már nagyon várt.

 

Zaklatták az iskolában

 

A fiáról azt is elmondta, hogy nem volt erőszakos típus, és soha nem bántott senkit, még annak ellenére sem, hogy állítólag zaklatták az iskolában.

 

„Kemény zaklatás érte, aminek következtében teljesen összetört, de nem bántott soha senkit, még pofont sem adott senkinek“

 

– mondta az apa. Gyermekét értelmiséginek tartotta, aki többek között nyolc évig karatézott.

 

Juraj Krajčík az LMBTI-személyekkel való kapcsolatát is kommentálta. Azt állítja, semmi baja nincs a „melegekkel és a leszbikusokkal“, de nem tetszenek neki a „melegfelvonulások“.

 

„Mindig azt tanítottuk a fiunknak, hogy mindenkit tisztelni kell, teljesen mindegy, hogy milyen vallású, milyen érzései vannak, ha otthon csinálják, hadd csináljanak, amit akarnak. Engem nem zavar, amíg nem bosszantanak vele, és nem próbálják befolyásolni a gyerekeimet“

 

– jelentette ki.

 

A szülők nem jelentették a fiuk tettét

 

A Speciális Ügyészség múlt héten arról számolt be, hogy az elkövető az eset után hazament, ahol vita alakult ki. Ezután fogott egy másik fegyvert, és elhagyta a lakást. Búcsúlevelet is hagyott, de az ügyészségtől és a rendőrségtől senki nem kívánt nyilatkozni a benne foglaltakról.

 

Daniel Lipšic speciális ügyész kijelentette, hogy a szülőknek információik voltak arról, hogy fiuk mit tett, mégsem jelentették a rendőrségen, holott tudták, a fiuk egyik alternatívája az öngyilkosság.

 

Juraj Krajčík elmondása szerint az ügyben egyelőre csak tanúként és áldozatként szereplenk, mivel az ő fiuk is meghalt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!